banner392

Siyasi Çözüm Grubu Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Pamukova da ilk defa oluşturulan Tüm siyesi partilerin “Pamukova sorunlarını çözme çalışması” Programına Ak Parti dışındaki partiler devam ettiler. Grup bugün Pamukova Devlet hastanesini ziyaret etti.

Siyasi Çözüm Grubu Devlet Hastanesini ziyaret etti.
Saadet Partisi ilçe yönetim kurulu üyesi Ahmet Şen’in başkanlığında, CHP İlçe Başkanı Ece Söyler, MHP İlçe Başkanı Kemalettin Yörük, Has Parti İlçe Başkanı Metin Işık, Demokrat Parti İlçe başkanı Ahmet Bilaloğlu ve BBP İlçe başkanı Salih Kahraman birlikte Başhekim Dr. Ayşe Pala’yı ziyaret edip hastane hakkında bilgiler aldılar.
Baş Hekim ziyaretçileri makamında ağırladı. Konuklara çay ikramı yapıldıktan sonra grup başkanı Ahmet Şen ziyaret amaçlarını açıkladı. Şen: “Pamukova da siyasi partiler olarak sorunlara birlikte çözüm bulabilmek için çalışma başlattık. Kurumlarımızın eksiklerini yerinde görmek ve onları dinlemek için sizleri de ziyaret ettik” dedi.
Başhekim Pala ise siyasilere ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını söyledi. Hastane hakkında bilgiler verdi.
Siyasiler daha sonra Hastane Müdürü Suat Çimen ide ziyaret ettiler. Müdür Çimen de idari olarak hastane hakkında bilgiler verdiler.
Hastane ziyaretinden sonra Siyasi parti temsilcileri rapor haline getirecekleri bilgileri taslak haline getirdiler.
İŞTE PAMUKOVA DEVLET HASTANESİ’NİN DURUMU.
1-Pamukova Devlet hastanesinde Genel Cerrah izinli, Çocuk doktoru yok, İkinci bir diş doktoru kadrosu var doktor yok.
2-Ameliyat yapılabilmesi için genel cerrah ile birlikte mutlaka anastezi uzmanı olması gerekirken anastezi uzmanı yok.
3-Pamukova 25 bin nüfusa göre hastane doktoru sayısı ve hizmet alırken Geyve 50 bin nüfusa göre doktor ve sağlık hizmeti alıyor. Geyve de 12 uzman doktor varken, Pamukova da 6 tane olması gereken doktor sayısı kadrosu olduğu halde şanssızlıklar yüzünden tayini çıkan doktorlar Pamukova ya gelmek istemiyor.
4-Hastane de 75 personel var. 25 personel sözleşmeli çalışıyor. Hastane de ameliyatlar yapılmadığı için döner sermaye yok. 25 sözleşmelinin maaşları bakanlıktan istenen paralarla ödeniyor.
5-Fiziki anlamda yapılması gerekenler var. Hastane 250 bin tl borçlu, geçen seneden daha ödenememiş 60 bin tl fuoil (yakıt) borcunu ödeyebilmiş değil.
6-Çocuk doktoru ve doğum uzmanı yok, Aslında bu doktorların zorunlu hizmet ile getirilmesi gerekiyor, bunun için siyasilere iş düşüyor.
7-Hastanede güvenliğe yönelik çalışma var. Son günlerde doktorları yapılan saldırılar yüzünden Pamukova devlet hastanesine de güvenlik önlemleri ile ilgili alp yapı çalışmaları başlatılması gerekiyor.
SAĞLIK KONUSUNDA YENİ ÇALIŞMLAR İSE ŞÖYLE
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeler hakkında da bilgiler alan siyasiler halkın bu gelişmelerden haberi olmadığını ziyaretleri ile çok şey öğrendiklerini saklamıyorlar.
İllerde sağlık konusunda tek yönetim birimi olan Sağlık Müdürlüğü konumu değişiyor. Sağlık müdürlüğü, Halk Sağlık Müdürlüğü, Kamu Sağlık Müdürlüğü diye 3 tane müdürlük kuruluyor. Kanunla ilgili genelge hastanelere gönderilmiş bile.
Sağlık Müdürlüğü nün 112 acil servisi ile sorumlu olacağı, Halk Sağlığı Müdürlüğünün halkın sağlığı ile ilgili olacağı, kamu Hastaneleri müdürlüğünün ise çalışanlarının tamamen sözleşmeli statüye bürünerek özelleşeceği genelgede yazıyor.
Ak Pati katılmasa da yola devam edecekler.
Son iki 2 toplantıya katılmayan Ak Parti temsilcileri olmasa da Pamukova’nın sorunlarını tartışmaya ve çözüm araşışlarını aramaya devam edeceklerine söyleyen CHP, MHP, Saadet Parti, HAS Parti, DP ve BBP temsilcileri hastane ziyaretinden sonra kısa bir değerlendirme yaptılar ve Pazartesi Kaymakam la görüşmek üzere randevu aldılar. Bütün kurumları da tek tek gezerek rapor haline getireceklerini söylediler.


Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2012, 03:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mesut uslu
mesut uslu - 12 yıl Önce

beyler hastaneye doktor aramaktan vazgeçin,çünkü yakında hastane filan kalmıyacak.yok geyve 50000(ne zaman olduysa) nüfusa göre kadro alıyormuş,yok pamukova 25000 e göre kadro alıyormuş bırakın bu hikayeleri,birileri hastaneyi kapatmanın hesaplarını yapıyor.ya işinizi yapar bunu engellersiniz ya da istifa edip onurunuzla siyaseti bırakırsınız.

SIRADAKİ HABER