banner392

Uğur Mumcu'yu anıyoruz!

Gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. yılında, Yenimahalle'deki Uğur Mumcu Anıtı'nda anma etkinliği düzenlendi.

Uğur Mumcu'yu anıyoruz!

Çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, Uğur Mumcu Anıtı'na çelenk sundu, burada saygı duruşunda bulundu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yaptığı konuşmada, ''Ölümünün üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen kimliği, ileriyi gören bir yurtsever olarak Uğur Mumcu bugün de bize ışık tutmaya devam ediyor'' dedi.

Yaşar, şöyle devam etti:

''Bizi içte ve dışta çökertmeye çalışan, tam bağımsızlığımızı ortadan kaldırarak ekonomik ve siyasal yönden köle yapmak isteyen karanlık güçlere kalemiyle savaş açan Uğur Mumcu, vurguncuların, esen rüzgara göre fikir ve kimlik değiştirenlerin korkulu rüyasıydı. 

Bağımsızlık inancını ve Kemalist devrimlerin ilkelerini günümüzün kurt kapanları ile dolu çıkar dünyasında yaşamını da tehlikeye atarak, ölüm tehditlerine karşı yılmadan, usanmadan savunan kalpaksız Kuvay-i Milliyeci Uğur Mumcu'yu bugün bir kez daha özlemle anıyoruz.''

Uğur Mumcu nun katilleri hala bulunmazken, İlişikte videoda mumcunun hikayesi anlatılıyor. Alttaki videoyu tıklayıp izleyebilirsiniz.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 20:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER