banner392

Baykal tutanakları gündemi sarsacak!

Bir kaset darbesiyle CHP Genel başkanlığından ayrılmak zorunda kalan Deniz Baykalın en yakın çalışma arkadaşlarından Savcı Sayan çok dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Baykal tutanakları gündemi sarsacak!
 TRT İstanbul Radyosu Radyo1’de yayınlanan, gazeteci-yazar Adnan Öksüz’ün hazırlayıp sunduğu  ‘Dört Dörtlük Portreler’ programına katılan Savcı Sayan, “Baykal’ın gitmesi için birileri Hükümetle pazarlık yaptı.  Bu tutanaklar devletin Savcı ve Hakimlerinde var. Çok yakında bu tutanaklar ortaya çıkarsa kimse şaşırmasın.” dedi.
 
Savcı Sayan’ın son derece çarpıcı açıklamaları şöyle
 
“Yakında tutanaklar ortaya çıkacak. Bazı insanlar ‘Kürt sorununun çözülmesi için Deniz Baykal’ın mutlaka gitmesi lazım’ diye hükümetle pazarlık yaptılar. Bu tutanaklar devletin arşivlerinde ve yakında ortaya çıkacak. Devlet arşivlerinde ve devletin savcılarında bu tutanaklar mevcut. ‘Baykal bu işlerde ayak diretiyor, Baykal bu işlere engel oluyor’ diye tutanaklara geçen ifadeler var.  Tutanak altına alınan görüş ve ifadeler var. Bunlar devletin Hakim ve Savcılarında. Önceden haber veriyorum. Bu tutanaklar yakında ortaya çıkarsa kimse şaşırmayın. Baykal milli bir liderdir, Baykal Kürt düşmanı bir adam da değildir. Baykal, ‘Kürt çocuklarını panzer önlerine göndermeyelim, bölgeye fabrikalar kuralım, Kürt çocukları bu fabrikalarda müdür olsun, genel müdür olsun’ diyen bir liderdir.”
 
"Baykal komplosu uluslararası bir komplodur. Devlet bunu çözmeli dedim.  Devlet bunu çözemiyorsa ulusal güvenliğimiz tehlikededir. Başbakan’ın ofisine böcek koyanlarla Baykal’a kaset komplosu aynı güçler tarafından düzenlenmiştir. O zaman CHP’li arkadaşlar en yakınındakiler birbirini sattı. Nerede gardaşlık? Nerede yoldaşlık? Dava önemlidir, inandığınız değerler önemlidir. Çok büyük bir komployla karşı karşıya kaldık.”
 
“Hüseyin Gülerce yine sizin programınızda ‘Baykal’ın sırrı bende saklı’ dedi. Kendisini aradım ve ‘Nedir bu sır’ dedim. Bana dediği şu oldu: Bu Baykal’la benim aramda olan bir hadise. Sayın Baykal müsaade ederse açıklarım.’ Ben bunun üzerine Baykal’ı aradım. Baykal da bana, “Yurtdışından döndüğümde bu konuda açıklama yapacağım.’ dedi.”
 
“Baykal’ın kaseti  olayını bir savcıya verdiler, dediler ki ‘Baykal ifade vermeye gelmiyor.’. En sonunda özel yetkili bir savcıya verdiler dosyayı. Hükümet yaptı demiyorum ama Hükümetten şikayetçiyim. Bunun ortaya çıkması için Adalet bakanlığı daha hızlı çalışan bir Komisyon kurabilir. Davanın önünü açabilir. Bir savcı değil 3 savcı.."
 
“Kaset işini Mossad yaptı demiştim. Mossad boş durmaz. Öyle mobil bir örgüt ki Türkiye’deki Musevilerin alacak verecek işlerinde bile zaman zaman Mossad devreye girer."
 
“Baykal istifasını verdiği zaman bütün MYK üyeleri el el üzerine koyarak yemin ettik, ‘Biz yeniden Baykal’ı geri getireceğiz diye şeref ve namus sözü vedik.’ diye. 10 sene sonra MYK’da yapılan bu konuşmalar açıklanacak.  O zaman kim ne dedi ortaya çıkacak. Bunlar hem ses hem de yazı olarak kayıt altında.”
 
“Yeni CHP yamalı bohça gibi. Diyarbakır’da İl Başkanı sorununu çözemeyen bir parti Kürt sorununu çözeceğim diye ortaya çıkıyorsa kimse buna inanmaz. CHP’nin iktidar yüzü görmesine benim ömrüm yetmeyebilir. Torunlarımın göreceğinden de şüpheliyim. Halktan uzaklaşarak CHP iktidar olamaz. Yeni CHP yeni Fenerbahçe takımı gibi oldu.”
 
24 çocuklu bir ailenin ferdi olan Savcı Sayan özel hayatına ilişkin önemli ayrıntıları da programda paylaştı.
 
KAYNAK: MİLLİ GAZETE
Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2013, 17:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER