banner392

Memur Sen Kılık Kıyafet yasasına karşı imza kampanyası başlattı.

Kılık Kıyafet de serbestlik isteyen Memur Sen üyeleri Pamukova da Belediye Parkı karşısında açılan stant önünde imza kampanyasında vatandaşlardan imza desteği istediler.

 Memur Sen Sakarya il temsilcisi Ahmet Öksüzali tarafından birde basın açıklaması okundu. Açaklamada “milletvekilini, başbakanı, cumhurbaşkanını seçen insanların kendi kılık kıyafetini seçememesinin mantıksızlıktır” dedi. Öksüzali “Gelişen Türkiye de Kılla tüyle uğraşmanını doğru olmadığını söyledi.
 
İŞTE MEMUR SEN  ADINA AÇIKLAMA YAPAN AHME ÖKSÜZALİNİN BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:  
 
“Memur Sen konfederasyonu olarak, kurulduğumuz günden beri, temel hak ve özgürlükleri savunarak haksızlığa uğrayanların yanında olduk. Başörtüsü yasağı ve katsayı engeli ile başlayan baskı ve dayatmaların yoğun olduğu zamanlarda bu duruşumuzdan taviz vermeden mücadelemize devam ettik. Temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Savunduğumuz değer ve ilkelere yönelik dayatmalarında her zaman karşısında durduk. Bu kararlarımızın yansıması olarak 30 Kasım 2012 de TBMM önünde kamu görevlilerinin kılık, kıyafet özgürlünün elde edilmesi kapsamında başörtüsüne özgürlük eylemini gerçekleşirdik. Konfederasyonumuza bağlı Eğitim-Bir-Sen de sürecin içinde 10 Aralık 2012 de Dünya İnsan Hakları gününde 81 ilde basın açıklaması yapmış, ve yeni yılın ilk mesai gününde ilk basın açıklamasını yapmış, ülke genelinde gerçekleştirdiği serbest kıyafetle işe gitme, sivil itaatsizlik eylemi ile dikkat çekmiştir.
 
Bugün bu çalışmalarımıza milletimizi de dahil ederek özgürlük için 10 milyon imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Kampanya sonucunda toplanacak imzaları başbakanlığa sunacağız.
 
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yonetmelikte kadın çalışanlarımızın kılık kıyafetine yönelik saçının teline, ayakkabısının rengine ve şekline, tırnak kesimine, gömleğinin yaka ve kol şekline, etek boyuna, pantolonun şekline, başını örtüp örtmeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisine kendisinde bulan çarpık zihniyet hala devam ediyor. Aynı yönetmelikle erkek çalışanların ayakkabısından, çizmesine topuğunun, bıyığının, favorisinin bitiş nokasına. Kravat ve giyecek konusunda yetkiyi kendisinde bulan zihniyet, hazırladığı yönetmeliğin bıyıkla ilgili bölümünü sizlerle paylaşmak istiyorum. “Hergün sakal traşı olunur, sakal bırakılmaz, bıyık bırakılır, uzunluğu dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz yanlar üst dudak hizasında olur. Alt uçları dudak hizasında kesilir” Burada dikkat çekmek istediğimiz bu anti demokraik TBMM iç tüzüğünün 56. maddesidir. İç tüzüğün ilgili maddesi “Genel Kurul salonunda yer alan milletvekilleri, bakanlar, TBMM memurları ve diğer kamu personeline ceket giymek ve kravat takmak zorundadırlar. Bayanlar tayyör giyerler, görevlilerin kıyafetleri başkanlık divanınca belirlenir, bir yanda büyüyen Türkiye ideali bir yanda kılla tüyle tek tipli devlet mantığı...


 
Karşımızdaki tablo şudur: Milletin seçtiği vekiller kılık kıyafetini seçememekte, başbakanı, cumhurbaşkanını seçen kadınlarımız çalışma hayaında kendi kıyafetini seçememekedir. Başı açık çalışabilen kadınlar varken, başı kapalı çalışamayan kadınlar gerçeğide göz ardı edilmemelidir. Milyonların oyu ile milletvekili seçilen Merve Kavakçı ya darbe dönemi ürünü bir iç tüzükle haddi bildirilmiştir.
 
Okuldakı kılık kıyafet özgürlüğünü deseklediğimiz ve taktir etitğimiz bir uygulamadır. Ancak derse ve okula tanınmış özgürlük öğrenci ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak değildir. Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış görmezden gelinmemelidir. Özgürlüğün herkese tanınması gereklidir.”dedi.
 
AHMET ÖKSÜZALİ’NIN BASIN AÇIKLAMASININ TAMAMI ALTTAKİ VİDEODA İZLEYEBİLİRSİNİZ 
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2013, 02:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER