banner392

Çin nükleer projelerini askıya aldı

Financial Times, manşetinde Japonya'daki krizin ardından Çin'in nükleer projelerini durdurduğunu aktarıyor.

Çin nükleer projelerini askıya aldı
Gazete Pekin Hükümeti'nin tüm yeni santrallere ilişkin onay sürecini askıya almasını, beklenmedik bir gelişme olarak niteliyor.
Financial Times, dünya genelinde santral projelerinin yüzde 40'ının Çin'de gerçekleştirilmesinin planlandığını belirterek, bu kararla ülkenin kalkına programında frene basıldığını vurguluyor. Gazete, 2009'da enerji tüketiminde ABD'den liderliği devralan Çin'in 2020'ye kadar elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde beşini nükleer santrallerden karşılamayı planladığını, hali hazırda bu oranının yüzde 2 olduğunu, kararın küresel anlamda nükleer enerjinin yeniden yükselişine darbe vuracağını kaydediyor.
Financial Times, Japonya'daki nükleer santral kazasının ardından Almanya'nın nükleer kapasitesinin üçte birini devre dışı bıraktığını, İspanya, İsviçre, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nin güvenlik standartlarını gözden geçirme kararı aldıklarını belirtiyor ve şöyle diyor:
"Santrallerin en az 40 yıl ömrü olduğu için, nükleer reaktörlerden vazgeçilip yerine termik ya da doğal gaz santrallerinin inşa edilmesi kararı gelecek yıllardaki küresel enerji ve çevre politikalarını etkileyebilir."
(BBC)
Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2011, 21:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER