banner392

Has Parti İl Gençlik Kollarının Çanakkale Zaferinin yıldönümü açıklaması

Has Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Ebubekir Erbakan YAŞAR: “Bugün, tarihin her dönem iftiharla bahsedeceği, bir milletin topyekûn kurtuluşuna vesile olan Çanakkale zaferinin 96. yıl dönümündeyiz.”

Has Parti İl Gençlik Kollarının Çanakkale Zaferinin yıldönümü açıklaması
“Öncelikle böylesine büyük bir zaferi kazanmak için vatan, bayrak ve din uğruna, üç dakika sonra öleceğini bildiği halde mevzisini asla terk etmeyerek bedelini canı ile ödeyen "kahraman askeri" minnet ve şükranla anıyoruz. Yokluk ve köleliğe mecbur edilmek istendiği anda kahramanlık ve celadetle ayağa kalkan aziz milletimizin bu şerefli mücadelesi tarihin en müstesna sayfasına altın harflerle kazınmıştır. Milletimizin birlik olduğu anda neler yapabileceğinin en açık örneklerinden birisi olan Çanakkale bizler için parlak bir iftihar tablosudur. 
18 Mart 1915'te emperyalist ve sömürgeci Batılı devletlerin bütün işgal planlarını başarısız kılan bu zafer bizler için bir pusula niteliğindedir. Askeriyle, köylüsüyle, yaşlısı ve genciyle bütün bir milletin ortak zaferi olan Çanakkale aynı zamanda Diyarbakır'ın, Bosna'nın, Bağdat'ın, Kudüs'ün, Bakü'nün ve Kabil'in de kaderidir. 96 sene evvel hain planlarını necip milletimizin kahraman evlatlarına karşı uygulama şansı bulamayan Emperyalist güçler bugün Çanakkale ruhunu suni meselelerle parçalama telaşındadır. Ancak ecdadımızın bizlere armağan ettiği bu parlak zafer ve kahramanlık destanı aziz milletimizin ruhunda ilelebet payidar olacaktır..
Bu vesile ile Şahadetleri’nin 96.Yıldönümlerinde aziz şehitlerimizi bir kez daha yad ediyor, bıraktıkları emanete sahip çıkacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2011, 01:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER