banner392

Temayül Yoklamaları Başlıyor!

Ak Parti 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde aday adaylığı için başvuranları yarın eleyecek. Sakarya’dan başvuru yapan 54 aday 7 ye indirilecek.

Temayül Yoklamaları Başlıyor!
Temayül yoklamalarından sonra ilk 7 ye giren isimler Ak Parti Genel merkezine sunulacak
 
Temayül yoklaması ile Cumartesi günü belirlenecek aday adayları daha sonra Myk üyelerinden seçilecek üst komisyon tarafından şekillenecek. 
 
Ancak Başbakan Erdoğan'ın milletvekili listelerini Ysk'ya sunmadan önce partiye transfer edeceği isimleri Mart ayı sonunda davet edeceği belirtiliyor. Spor, sanat, iş dünyası, sivil toplum örgütleri ve diğer siyasi partilerden davet edeceği isimleri ise milletvekili listesini şekillendirecek. 
 
 
Son kararı ise Başbakan Erdoğan verecek. Bu arada, Erdoğan'ın mevcut milletvekili listesini yüzde 60'nı değiştireceği, 60 kadın milletvekili adayını listenin ön sıralarına yerleştireceği de kulislerde dillendiriliyor.
 
Ak Parti den milletvekili aday adayı olarak 5969 adayın başvurduğu açıklanmıştı. Parlamentoda 550 milletvekili olacağı için listeye giremeyen 5400 adayın parti ye küsme, darılma gibi durumların olamayacağını açıklayan Bülent Arınç kırılan, darılanların parti ile ilişkilerinin olamayacağını, seçilmedim diye çalışmayanlarında partiden gönül bağlarını kesmiş sayılacaklarını açıkladı.

Şimdi 550 kişilik parlamentoya girmek için müracaat etmiş ve kayıt parası ödemiş 6000 e yakın aday adayı yarını heyecanla bekliyorlar.
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2011, 22:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER