banner392

CHP: Karakollarda neden Zaman gazetesi var?

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, polis karakollarında Zaman gazetesinin olması nedeniyle soru önergesi verdi.

CHP: Karakollarda neden Zaman gazetesi var?
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, TBMM Başkanlığı'na İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Polis karakollarında ve Emniyet şubelerinde neden Zaman gazetesi olduğunu merak eden Güler, "Basında çıkan haberlere göre kamuoyu, polis karakollarında ve Emniyet Genel Müdürlüğü şubelerinde, Zaman gazetesinin günlük olarak bulundurulduğunu bilmektedir. Bir cemaatin yayın organı olarak tanınan bu gazetenin, siyaset dışı bir yer olması gereken polis karakollarında ve Emniyet şubelerinde bulundurulması, açıklanmaya muhtaç bir durumdur"dedi.
CHP'li Güler, İçişleri Bakanı'na şu soruları yöneltti:
 
KARAKOLLAR ABONE Mİ OLMUŞ?
"Zaman gazetesine tüm birimlerinde bulundurulmak üzere birden fazla nüsha için Emniyet Genel Müdürlüğü toptan mı yoksa karakollar ve şubeler kendileri mi abone olmuşlardır? Abone ücreti hangi birim tarafından ve ne süreyle ödenmektedir?
Abonelik söz konusu değilse, Zaman gazetesi karakol ve Emniyet şubelerine bedava mı dağıtılmaktadır?
Öyleyse bu dağıtıma nasıl, neden ve hangi birimce izin verilmiştir? Abonelik ve dağıtım söz konusu değilse bu gazete yöneticiler ya da polis memurları tarafından satın alınarak mı hizmet birimlerinde bulundurulmaktadır?
 
BU UYGULAMAYA NASIL İZİN VERİLİYOR?
Böyle bir uygulamaya hangi makam hangi gerekçeye dayanarak izin vermektedir?
Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki hizmet birimlerinde Zaman gazetesinin yaygın bulunduruluşuna benzer biçimde bulundurulan başka gazeteler var mıdır, varsa hangileridir?
Ulusal basında günlük olarak yayımlanan ve siyasi-ideolojik tercihleri açık olan Aydınlık, Evrensel, Birgün gibi saygın gazetelerin de Emniyet Genel Müdürlüğü hizmet birimlerinde yaygın bulundurma işlemine dahil edilmesi düşünülüyor mu?"
Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2011, 17:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
vatan
vatan - 13 yıl Önce

polisimiz artık "F" tipi olmuştur kim ne derse desin... Ayrıca polislere taraflı bir gazetenin verilmesi çok büyük yanlıştır bunun hesabı verilecektir... neden sözcü gazetesi karakollara dağıtılmıyor...

GAZZELİ
GAZZELİ - 13 yıl Önce

BU MİLLET NE ÇEKİYORSA CAHİLLİKTEN ÇEKİYOR OKUMA ALIŞKANLIĞIMIZ HİÇ YOK YETERKİ OKUYUN HANGİ GAZETEYİ OKURSANIZ OKUYUN OKUYUNDA MEMLEKETİ BU CAHİLLERDEN KURTARALIM BAKIN PAMUKOVAMIZIN HALİNE KEŞKE ONLAR OKUSALAR AMA OKUSALARDA ANLAMAZLAR ÇÜNKÜ ONLAR İHALEDEN BAŞKA BİRŞEYDEN ANLAMAZLAR.

murat yılmaz
murat yılmaz - 13 yıl Önce

aşağıdaki yorumcuları okuyunca yuh yani dedim.geldiğimiz noktaya bakarmısınız.herkes taraf olduğu görüşe,düşünceye göre olaylara bakıyor.kendileri yapınca doğru başkası yapınca tuu kaka.her kes kafayı yemiş,biz bu hallere nasıl geldik anlıyamıyorum.

uğur bildirici
uğur bildirici - 13 yıl Önce

Ayıp ya ayıp her şey bitti şimdi sıra polisin gazetesindemi ? Chp zaten hiç bir iş yaptığı yok genelleme olarak ya çiçek sularlar yada milletin dedikodusunu yaparlar ....

pamukovalı
pamukovalı - 13 yıl Önce

Zaman Gazetesi varsa ne olmuş,devleti yıkıcı örgüt yayın organlarına ses çıkarmıyorsunuz da Zaman gibi bir gazeteye mi dil uzatıyorsunuz...

mkc
mkc - 13 yıl Önce

cumhuriyet gazetesine abone olsunlar iyi gazetedir

faruk çetin
faruk çetin - 13 yıl Önce

başka hangi gazeteyi okusunlar Postayımı, Vatanımı ?
En iyisini okuyorlar işte, helal olsun !

SIRADAKİ HABER