banner392

Umut tepe umutlarınız olabalir

Marmara Bölgesinde Hastalar için bir umut kapısı olan Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi umut dağıtıyor.

Umut tepe umutlarınız olabalir
ANALİZ
Kocaeli Üniversitesi tarafından İzmit in Umuttepe bölgesinde kurulan Araştırma Hastanesi şifa arayanlar için umut oluyor. 2005 yılında Suudi Kalkınma fonu tarafından 1999 depremi nedeni ile açılan kredi ile yapılan Hastane gerçekten bölgemiz hastaları için çok önmeli işler yapıyor.
Hayatımda ilk defa gidip gördüğüm Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesinde binlerce insanın onlarca farklı polikinik ve amileyat operasyonları ile şikayetlerine çare bulduklarını kendi ağızlarından dinledikten sonra böyle bir yazı yaşmaya karar verdim.
Ayrıca Kocaeli Üniversitesinin kısa sürede bu kadar gelişip Tıp Fakultesini de açması beni gururlandırdı. Çünkü İzmit e yüksek okul (Ticari İlimler Akademisi) geldiği yıllarda ben İzmit Eğitim Enstüsü öğrencisi iken burada Akademi kurulmuştu. İlk Yüksek okul olması sebebi ile Akademi de okuyan öğrenciler den de arkadaşlarımız olmuştu. Yıllar o kadar hızlı geçmişki şimdi karşımda kocaman bir Üniversite Hastanesi görüyorum. Kocaeli Ünviersitesi bünyesinde 65 bin kadro olduğunu söylüyorlar. Öğrencisi, Doktoru, Araştırma görevlisi ile çalışanlarının sayısının bu kadar olduğunu düşünüyorum.
Çünkü bu kadar insana istiham sağlayan işleyen dumansız fabrika aynı zamanda büyük bir sektör demek. Yine de sayı konusunda emin değilim duyduklarımı burada yazıyorum. Sayıdan çok buradaki hareket ve işleyiş zaten kendini gösteriyor.

HASTANEDE NELER YAPILIYOR?
Yurdun her yöresinden şifa bulmak için gelmiş erken saatlerde muayene sırası almış insanlar saat 9.00 başlayan muayene sırasını beklerken, yanı başında oturan başka bir hasta veya hasta yakını ile sohbet ediyor. Yanındakine derdini anlatıyor. Kendisinin hastaneye ilk geldiğini ancak gördükleri karşısında şaşırdığını söylüyor.
Kocaeli de bu kadar büyük bir hastanenin olduğunu geldikten sonra öğrendiğini söyleyen daha önce gelmiş olan ve bir süre tedavi gördükten sonra “şimdi de kontroller için geliyorum” diyen hasta.
“Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesinde daha önce babam bay pas ameliyatı oldu. Şimdi çaki gibi, yakın akrabam da losemi vardı burada iyileşti. Burası çok büyük bir hastane eskiden Cerrahpaşa, gibi Capa gibi hastanelere giderdik. Ama şimdi burası onları aratmayacak kadar detaylı ve deneyimli doktorlar ve araç gereçlerle donanımlı” diyor.
Başka bir hasta yakınları: Almanya’dan babalarının bay pas ameliyatı olduğunu öğrendiklerini uçakla geldiklerini söylüyorlar. Bay Pay olmuş Sakarya’lı yaşlı bır babanın yakınlarının gözlerinin içi gülüyor. Çünkü babalarının tıkalı 4 damarı bay pasla açılmış ve şimdi babalarının daha sağlıklı olarak hayata devam edeceğine inanıyorlar.

Pamukova dan birçok çalışan ve Doktorun bu hastanede görev yaptığını öğreniyorum. Özellikle Geyve bu konuda yine Pamukova’nın bir adım önünde, Geyve den her gün onlarca hasta Umut tepe’ye umut bulmak için gidiyor. Geyveliler her gün özel araba kaldırıyorlar. Hastalar, kontrollere gidenler sabah Geyve den kalkan araba ile gidip işlerini görüp akşamda evlerine geliyorlar. Arabanın içinde ellerinde filmler, receteler ile arabada gördüğüm Geyveliler Pamukova’dan daha önce bu hastaneyi öğrenmişler.

HASTENE BÖLÜMLERİ VE İŞLEYİŞ.
Sabah hastene de sıra almak için erken saatlerde sıraya girip bölümlerden fiş almak gerekiyor. Günde 500 kadar hasta fiş alabiliyor. Saat 8.00 olaylarında sıra lar bitiyor. Her bölüm için 20 kadar fiş veriliyor.
Muayeneler saat 9.00 da başlıyor. Araştırma Hastanesi olduğu için ilk muayene sonrası mutlaka tahliller başlıyor. Her gün 500 kan tahlili yapılıyor, tahliller günün ikinci yarısında hastalara veriliyor.
Hastalık teşhisi ve tedavisi tahlillerin gelmesinden sonra başlıyor. Tahlil, Teşhis ve peşinden tedavi süresi başlıyor.
 
Hastane de “bugün git yarın gel”yok. Eğer amelayatlık bir durum varsa anında ameliyat yapılıyor. Bekleme salonlarında sık sık anonslar yapılıyor. Ameliyattan çıkmış hasta duyurulurken hasta yakınlarının nasıl davranması gerektiği anında bilgilendiriliyor.
Marmara bölgesinde gerçekten önemli bir eksikliği yerine getiren Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 1999 depreminde Suudi Arabistan Krallığı’nın Suudi Kalkınma Fonundan Türkiye ye verilen kredisi ile 2005 yılında yapımı başlamış. Bu hastane ye hala ünite ekleme çalışmalarına devam ediliyor. Kocaeli nin Umut tepe denen yüksekte kalan bölgesi inşaat sahasına çevirilmiş. Bölge hem havadar, hemde doğal güzellikler içinde bir yer, Doğal çevre bozulmadan yeni bölümler ve ünütelerle büyütülmeye çalışılan hastane sadece Marmara bölgesine değil Türkiye ye hizmet vermeye aday.

TAVSİYELER
Pamukova yı karanlıklara mühkum edenler. Gece sokak lambaları bile mum ışığı kadar yanan Pamukova’nın sokak lambalarını değiştirmeyen yönetici ve siyasetçileri, deprem hasarlı binalara okul getiriyoruz diyen sadece gösteriş içinde olan halkın koltuklarını işkale eden vekiller, hastaneye getirilmiş araç gereçleri başka yelere bağışla gönderenler, kendi yetişmiş adamlarını sayiseten başka yere sürgün edenler biraz kafanızı avuçlarınızin içine alıp düşünün Pamukova nereye gidiyor?
Pamukova ulaşımı ile varolan doğal yapısı ile her şeye müsait olan bir yerleşim alanı. Yetişmiş insanı ile her şeyin altndan kalkacak gücü olan bir ilçe. Ancak yapılan yanlışlar yüzünden kurumlarının kaldırılıp başka bir ilçeye insanlarını mahkum eden sözde yöneticiler yüzünden gün geçtikçe geriye gitmekte.

Kendi hırsları ve kendi benleri yüzünden yetişmiş insanlarına siyasi bakarak onlara saygı gösteremedğiniz takdirde hiçbir zaman başarılı olamayacaksınız. Bir zaman kaldırıldığınız o koltuklar sizlere şahitlik yapacak.

Pamukova lı bir yetişmiş kalp uzmanının Pamukova da hastane açmasını olumlu bakmayanlar. Şimdi aynı kalp uzmanının Urfa da hastane kurduğunu öğrenin ve Pamukova ya biraz saygısı olan söz sahibi siyasetçiler kendi özel işlerinizi biraz olsun bırakıp bölge için çalışın lütfen.
Mehmet Yavuz
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2011, 03:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
GAZZELİ
GAZZELİ - 13 yıl Önce

DEĞERLİ HOCAM ÜLKEYİ İDARE EDENLER İÇİN İNSANA HİZMET HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL ONLARIN SEVDASI İHALE PEŞİNDE KOŞMAK EĞER MAZLUMLARA GARİP GURABAYA HİZMET İÇİN ÇALIŞMIŞ OLSALAR ONLARIN HAYIR DUALARI ZOR OLAN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRIRDI MALESEF ÖYLE BİR SEVDALARI YOK BÖYLE OLUNCADA HEM KENDİLERİNE VE HEMDE MİLLETİMİZE YAZIK EDİYORLAR.

SIRADAKİ HABER