banner392

Leylekler bu defa cami kubbesine yuva yaptı.

Yıllar önce Pamukova’nın göçmen kuşları olan leylekler her evin üzerine yuva yaparlarken bir ara Pamukova yı terk etmişlerdi. Bu yıl geri dönene iki leylek Elperek Mahallesindeki Mevlana Camisi kubbesine yuva yaptı.

Leylekler bu defa cami kubbesine yuva yaptı.

Pamukova’da binaların modernleşmesi ve leylekler için yuva yapacakları bacalar yerine doğalgaz gibi ısınma modelleri sonucu leyleklere yuva yapacak yerlerinde kalmaması üzerine özellikle Pamukova merkezinde yuva yapacak yer bulamayan leylekler Pamukova köylerine yuva yapmaya başlamışlardı.

Köylerde belli yerlerde yuva yapan leyleklerin gelişleri yuvalarında yavrularını büyetmeleri, zaman zamanda elektrik tellerine takılan leylek hikayeleri haberelere konu oluyordu. Yavrusu düşen leyleklerin hikayeleri anlatılıyordu.

Bu defa ise daha ilginç bir hikaye başlatan Leylek Pamukova Mevlana camisine yuva yaptı. Caminin en üst kubbesine yuva yapan leylek gündüzleri çalı çırpı topluyor. Bir taraftanda yuvası üzerinde yumurtalarının üzerinde yatıyor. Yavru zamanı ise daha ilginç görünltülere sahna olacak Leylek şimdilik 5 vakit azan senini de dinleyerek yaşamına devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019, 22:05

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER