banner392

Nuri Karabacak, Catı katında oluşturduğu odasında huzur buluyor

Bilecik doğumlu olan ve memurluk hayatından sonra Pamukova ya yerleşen Nuri Karabacak yenice mahallesindeki evinin çatı katında oluşturduğu odasında huzur bulduğunu söyledi. Karabacak: “Tarihten ders almayan milletler yıkılmaya mahkumdur” dedi.

Nuri Karabacak, Catı katında oluşturduğu odasında huzur buluyor
Çatı katında oluşturduğu odasını tamanen tarihi eşyalarla donatan Karabacak
Boş zamanlarını özel odasında kitap okuyarak geçiriyor.
 Nuri Karabacak tarihi eşya meraklısı 15 m2 lik odanın dört köşesinde de değişik tarihi eşyalar var, eski silahlar, eski giyisiler (osmanlı fesi, Milis gücler giyisileri vs) tarihi dergi ve yayınlar, Eski Türk devletleri ile ilgili haritalar, Eski Türk hükümdarların resimleri bulunuyor.
 
Pamukova Milis Güçler derneği başkanı da olan Nuri Karabacak Toplumların tarihten ders almasını tavsiye ediyor. “Tarihten ders almayan milletler yıkılmaya mahkumdur. Bazı bilim adamları ve atalarımız böyle şöylemişlerdir. Evimin bir odasını düzenleme gayem;  bizden sonra gelecek nesilerinde geçmişten önrek almaları içindir. Boş zamanlarımda odama çıkıp araştırma yapıyorum. Dini, milli, kültürel belgeleri okuyorum inceliyorum” dedi.
 
Bu günlerde Pamukova tarihi ile ilgili araştırmalar da yaptığını söyleyen Nuri Karabacak Pamukova ile ilgili tarihi bir araştırma yaparak geleceğe bir belge birakmak istediğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2010, 22:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
HASAN PAŞA
HASAN PAŞA - 13 yıl Önce

Maşaalah nuriagamız eskileri yaşatmaya milli değerleri her defasında dile getirmeye çalışıyor. Bu tür kişilerin değerlendirmelerini daha fazla dile gelmesi temennisiyle,

SIRADAKİ HABER