banner392

Çanakkale Görselleri Pamukovalılara gösterildi.

“Şehitler Diyarından Anadoluya…” adlı gecizi tır bugün Pamukova da Atatürk büstü önünde halka açık meydanda Çanakkale Savaş malzemelerini gösterime sundu.

Çanakkale Görselleri Pamukovalılara gösterildi.
Öğleden sonra ilçeye gelen “Şehitler Diyarı Anadoluya” adlı tıra belediye zabıta ekipleri tarafından yer gösterildi halkın gezip görebileceği Tören alanındaki Atatürk büstü önündeki alana konuşlandırıldı. Gecizi müzeyi andıran tırın kapıları açıldıktan sonra vatandaşlar ilgiyle Çanakkale Savaşları Malzeme ve araçlarını incelediler.

Tırın içinde 1915 Çanakkale Savaşlarında kullanılan mermilerden tüfeklere kadar her görsel in özenle korunan bazı önemli eşyalar cam fanus içine alınmış ve görücüye çıkarılmış.
Her metrekareye 6000 merminin düştüğü Çanakkale de kulanılmadan yerlere serilmiş çok sayıda mermiler içinde bir kapalı cam alanda yapılmış.

Şehitler Diyarından Anadolu’ya tırı adım adım Anadolu’yu dolaşarak Çanakkele Savaşlarının o gününü görmeyenlere göstermeyi amaçlıyor.
“Anadolu nun bağrından kopan Çanakkale de keybettiğimiz 253 bin vatan evladının anılarını malzeme ve görsellerini torunlarına, Anadoluya götürüyoruz. 1915’de kan ve barut kokusundan baharın gelmediği Çanakkale den” diye tanıtım broşürlerine önsöz yazan Tarihçi Ahmet Uslu’nun eserlerinden olan gezeci tır düşüncesinin sponsorları olan Gestaş (Çanakkale Valiliği), Doğtaş Mobilya ve Fort Otosan firmaları gezici tırın masraflarını karşılıyor.

Çanakkale Savaşlarını anlatan Gezici tır Belediye başkanının ricası üzerine çarşamba günü akşamına kadar ilçede kalacak.


Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2011, 01:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
serhat baran
serhat baran - 13 yıl Önce

çok güzel bir sergi bende gezdim, pamukovalı herkesin gezmesi gereken bir sergiydi.

h.ş
h.ş - 13 yıl Önce

atalarımızdan allah razı olsun

SIRADAKİ HABER