banner392

Çanakkale Gezici Müzesi Pamukovalıları etkiledi.

“Şehitler Diyarından Anadolu ya” adlı gezici tır vatandaşların yoğun ilgisi üzerine Pamukova da 3 gün kaldı. Pazartesi günü gelen gecizi müze belediye başkanının ricası üzerine Pamukova da 3 gün kaldı.

Çanakkale Gezici Müzesi Pamukovalıları etkiledi.
Çanakkale Savaşları ile ilgili savaş anılarının sergilendiği Çanakkale valiliği ve Doğtaş Mobilya, Fort Otosan firmalarının Sponsorluğu ile donıtılmış olan Gezici tır da 1915 Çanakkale savaşları ile ilgili birçok malzeme, araç gereç vatandaşların görmesi için 3 gfün boyunca açık tutuldu.
Müze dışında açılan stantta da Çanakkale Savaşlarında kullanılan çeşitli malzemelerin benzerleri imal edilmiş. Benzer ürünlerden vatandaşlar satın aldılar. Çanakkale Savaşları sırasında kullanılmış asker kasketleri ve anahtarlıklar daha çok satın alınan ürünler arasındaydı. Stantta bulunan asker şapkaları vatandaşların ilgisini çekti. Bazı vatandaşlar Mechul asker şapkalarını giyerek fotoğraflar çektirdiler.
Müzede en çok dikkat çeken görsellerden biri de 1915 yılından kalma Türk bayrağı oldu. Tarihi Türk bayrağı bazı vatandaşlar tarafından öpüldü. Duygulandıklarını söyleyen bayrağı öpen vatandaşlar. “Atalarımız’dan Allah razı olsun. Bu vatan toprağını düşman a çiğnetmediler. Ne mutlu Türküm diyene” dediler.
Şehitler Diyarı Anadolu ya tırı Çarşamba günü akşam Pamukova dan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2011, 11:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER