banner392

17 Mayıs ta İsabalı da pilav var.

Pamukova da her sene mayıs ayında başlayan Geleneksel Hıdırellez Pilavı etkinliğinden olan 17 Mayısta İsabalı da yapılacak olan pilav etkinliğine muhtarlık herkesi davet etti.

17 Mayıs ta İsabalı da pilav var.

Pamukova de “Geleneksel Hıdırellez Pilavlarını” en etkili şekilde gerekçeleştiren  ve geçtiğimiz yılda yoğun katılımla yapılan İsabalı mahallesinde bu sene 17 Mayıs 2015  Pazar günü Hıdırellez Pilavı yapılacak. köy meydanında yapılacak pilav ikramı ve peşinden yapılacak çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Bu sene pilav etkinliğine katılımın daha da yoğun olacağını söyleyen Muhtar Ahmet Özer pilava herkesi davet ettiklerini söyledi.

Muhtar Özer; “Yıllardır sosyal geleneklerimizden olan Hıdırellez Pilavı etkinliği sayesinde insanlarımız bir araya gelebiliyor. Bu bahane ile uzaklarda olan köylülerimiz ve komşularımız hasret gideriyorlar. Bizde bu etkinlik sayesinde gerek siyasi gerekse yetkilileri pilavda ağırlayarak köyümüz sorunlarını da dile getirmiş oluyoruz.”diyor.

Köylüler tarafından hazırlanan pilav yine köyde yaşayan gençler ve yaşayan her yaştaki insanın imece usulü yaptığı çalışma ile gerçekleşiyor.

Gün içinde gençler ve köylüler çeşitli oyunlar ve yarışlar düzenleyerek pilav etkinliğine katılanlara hoşça vakit geçirmelerine neden oluyorlar. Etkinlik sonunda ihale ile İsabalı köyü futbol takımına destek ve yardım için ihale yolu ile yardım da topluyorlar.
 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 23:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER