banner392

Doğalgaz kaçağı Mevlana caddesindeki vatandaşları korkuttu.

Akşam saatlerinden Elperek Mahallesi Mevlana caddesi Foto Sokakta kazı yapan iş makinesinin boruyu delmesi sonucu meydana gelen gaz kaçağı sokak ta çok sayıda binada yaşayan vatandaşı korkuttu. Bir süre Ekşioğlu Apartmanlarında oturanlar evdeki biriken gaz korkusu yüzünden evlerini terk ederek yakındaki parkta toplandılar.

Doğalgaz kaçağı Mevlana caddesindeki vatandaşları korkuttu.

OLAY NASIL OLDU?

Mevlana Caddesi Foto Sokakta yeni yapılan Ekşioğlu Binaları için sokakta iş makinesi ile kanalizasyon kazısı yapmaya çalışan iş makinesi borunun delinmesine sebep oldu.

Çalışmalar sırasında işin başında bulunan İnşaat Firması sahibi Nazım Ekşi ise olayı gördükten sonra çalışmayı durdurtarak Doğal Gaz Acil servisini aradı ve kısa sürede olay yerine gelen 187 Doğal Gaz Acil servisi mahalleyi gaz veren sistemi kapatarak olaya müdahale etti.

Ancak yandaki binalara kadar sarımsak kokusun andıran gaz kaçağının girişmesi nedeni ve tedbiri ile biralar boşaltıldı. Binalarda oturan vatandaşlar bir süreliğine yakındaki parkta toplanarak belli bir süre sonra sokak arasında ve evlerde biriken gazın dağılmasını beklediler.

Akşam saatlerine kadar devam eden çalışma sonunda mahallede bir çok eve doğalgaz verilemedi.

Doğalgaz tehlikesine karşı alınan önlem nedeni ile çok sayıda eve de geçz saate kadar gaz verilemedi.

Emniyet açısından otomatik kapanan bazı evlerin ise gazi gezildiği için 187 acıl servisi aranarak gazın verilmesi çalışmaları yapıldı.

Pamukova ya yeni gelen ancak kulanım rahatlığı kadar birde kullanımda dikkat isteyen doğalgaz tüketimi konusunda bilinmesi gereken ve dikkat edilmesi gereken çok şeyler olduğu yetkiler tarafından çok defa uyarıldığı halde yinede özellikle kazız çalışmaları yapılacak yerlerin mutlaka gaz yetkilileri bilgilendirmeden yapılmaması gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde de doğalgaz kullanımı konusunda Pamukova ya yatırım yapan Akmercan Doğalgaz firması yetkilileri gaz kullanımı konusunda çeşitli kereler eğitim seminerleri düzenlediler ve hala çeşitli kurum ve kuruluş yetkililerine seminer vermeye devam ediyorlar.
 
Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 01:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER