banner392

Vali Mustafa Büyük Pamukova'yı ziyaret etti.

Perşembe günü öğleden sonra Pamukova ya gelen Sakarya valisi Mustafa Büyük ilçede ve köylerinde incelemelerde bulundu. Cihadiye, Çardak, Özbek köylerinden sonra; Mekece de Et ve Süt Çiftçiği ve Hidro Elektrik Santralinde yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Mustafa Büyük Pamukova'yı ziyaret etti.

Pamukova ya günü birlik ziyarette bulunan valiyi İlçe Milli eğitim Müdürlüğü önüde Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Cevat Keser, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mutlu Artan, İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Şen, Ali Hıra, Ak Parti İlçe Başkanı Gürsel Işık, CHP İlçe Başkanı Nail Türkmengil, Saadet Partisi İlçe Yönetiminden Ahmet Şen, DP İlçe Başkanı Ahmet Bilaloğlu, Soförler Odası Başkanı Ridvan Şahin, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar ve Okul Müdürleri, Daire Müdürleri karşıladılar.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde karşılanan valiyi Başkanı Cevat Keser yeni yapılan parkı göstermek için davet etti. Belediye Parkına kadar vatandaşlarla yürüyen Vali Mustafa Büyük parkta vatandaşlarla bir süre sohbet etti. İlçe hakkında kaymakam ve belediye başkanından bilgiler aldı. Pamukova nın diğer ilçelere göre hızlı kalkınan ve güzel bir ilçe olduğunu söyledi. Bazı vatandaşlar ve muhtarlar sorunlarını valiye ilettiler. Yerel yönetimler kanunundaki değişiklikler ile igili ayrıntılı bilgiler de veren vali köy arazileri ile ilgili satışlarda muhtarların daha dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

 

Pamukova dan sonra Cihadiye köyüne giden valiyi köy kahvesi önünde vatandaşlar karşıladılar.

Cihadiye Köyü yolu üzerinde kalan Havalanını da  gezen vali havalanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zaman zaman haberlere konu olan Hava alanında Tarım işletmelerinin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler aldı. (Not bu konu ile ilgili valinin açıklamalarını videodan izleyebilirsiniz)

 

Havalanından sonra Cihadiye köyüne giden valiyi köy Köy muhtarı Emel Varol ve vatandaşlar karşıladılar. Köy kahvesi önünde vatandaşları dinleyen valiye kandil lokmaları ve içecekler ikram edildi. Cihadiye köyünden çıkışta köy kadınları valinin arabasını durdurup köy içinden geçen ağır tonajlı araçları şikayet ettiler. Kadınları dinleyen vali gereğinin yapılacağını söyledi.

 

Hasarlı Çardak Köy Köprüsünü inceledi ve müjde verdi..

 

Cihadiye Köyü sonrası Çardak Köy’e geçen Vali Büyük ve beraberindeki heyet burada Muhtar  İbarahim Köroğlu ve köylülerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Vali Büyük köyde bulunan bir engelli vatandaşla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

 

Hasarlı Çardak Köy köprüsünde de incelemelerde bulunan Vali Büyük ve beraberindeki heyet, yeni yapılacak köprünün ihalesinin bir ay içerisinde yapılacağını ve daha sonra yeni köprünün yapılacağını kaydetti.

 

Çiçek Serasını gezdi Fevziye Köyünde kandil pilavı yedi..

 

Çardak Köyden sonra Özbek ve Fevziye köylerinde de incelemelerde bulunan Sakarya Valisi Mustafa Büyük Özbek Köyünde bir çiçek serasını gezdi ve üreticilerden bilgi aldı. Vali Büyük ve beraberindeki heyete Fevziye Köyünde Regaip kandili nedeni ile pilav ve ayran ikramı yapıldı. Fevziye Köyünden de vatandaşlarla sohbet eden Vali Büyük daha sonra Mekece Köyüne geçti.

 

Son olarak Mekece de incelemelerde bulundu

 

Mekece Köyünde bulunan Mekece Et ve Süt Çiftliği ( EKOSET LTD.ŞT) de incelemelerde bulunan Vali büyük 300 adet büyük baş hayvanın yetiştirildiği çiftlik hakkında bilgi aldı. Daha sonra yine Mekece de bulunan KAREL Pamukova Hidro Elektrik Santralinde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Büyük Pamukova dan ayrıldı. 


Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2013, 14:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER