banner392

Başkan: ‘Benim halkım için basarım imzayı’ dedi

Cevat Keser ile vali arasında geçen ilginç diyalog da yeni yerel yönetimler yasası ile değişen köylerdeki arazilerin durumu konusu ilginç diyaloğa neden oldu.

Başkan: ‘Benim halkım için basarım imzayı’ dedi
Pamukova ya gelen ve başkan Keser in daveti ile belediye parkında vatandaşlara hitap eden vali’nin köy arazileri ile ilgili satışı konusu gündeme geldiğinde devreye giren başkan Cevat Keser “bize gelen köy muhtarlarımıza ben zorluk çıkarmıyorum. Arazilerini köy tüzel kişiliğine geçirmesi için müracaat edenlerin hepsine de ben imzamı atıyorum. Hepsine imzamı atıyorum. Bütün imzamı onlardan yana atıyorum” demesi üzerine vali Mustafa Büyük güldü ve şunları söyledi:
 
“Başkan bakalım önümüzdeki seçimde sen yeniden başkan olacak mısın? Seçilebilecek misin? Başkası gelirse...” diye söze girmesi üzerine başkan sözünü devam ettirdi:
 
“Ben belediyeme kalacak, köylüme kalacak bütün araziler için imzamı atıyorum...” dedi. Çevredekiler tarafından bu diyalog güleşmelere neden oldu.
 
Ancak vali arazilerin satışı hakkında yasal işlemlerin kanuna satış sözleşmelerine uygun yapılması konusunda da uyarı ve açıklamalarda bulundu.
 
Muhtarlar ve vatandaşlar ise yeni yerel yönetimler yasasındaki değişiklikle belediyelerin insiyatifine geçecek arazilerin satışı ve mülkiyeti hakkında seçilmişlerin satış konusunda daha esnek olabileceklerini de bu konuşmalardan öğrenmiş oldular. 
Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 01:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER