banner392

Hijyenik Eğitim kursunu tamamlayan 183 esnafa sertifikaları verildi.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Pamukova Esnaf Odası öncülüğünde ilgili meslek odaları ile ortaklaşa düzenlenen eğitim sonu törende Hijyen Eğitimi seminerinde başarılı olan 183 esnafa Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları Pamukova Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törenle verildi.

Hijyenik Eğitim kursunu tamamlayan 183 esnafa sertifikaları verildi.
SESOB ve Pamukova Esnaf Odasının organize ettiği programa Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir, AK Parti İlçe Başkanı Gürsel Işık, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ali Hıra, Pamukova Esnaf Odası Başkanı Sabri Günay, Şoförler Odası Başkanı Rıdvan Şahin  ve esnaflar katıldı.

 

Sertifika töreninde açılış konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hasan Alişan, "Esnaf ve sanatkar değişime ve dönüşüme önem vermektedir. Gelişen teknolojinin karşısında esnafımız yerinde saymıyor, çıkan yönetmeliklere karşı duyarlı oluyor, eğitimini alıyor. "Biz varız, olmaya da devam edeceğiz, esnaflar olarak biz de en iyi şartlarda kendimizi geliştireceğiz" diyorsunuz. İl genelinde uyguladığımız Hijyen Eğitimleri'ne 1700'e yakın işyeri sahibi başvurdu, yararlandı. Gelişen ve değişen Türkiye karşısında, Pamukova'daki esnaflarımızın da değişmelerine ihtiyacımız var. Sertifika programına katılan 200'e yakın esnafımız da bu yönde adımlar atıldığını gösteriyor. Bu programda bize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'na ve il müdürlerimize gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden bu yana esnaf odaları ile birçok önemli projeye imza attıklarını belirterek, "Görevimizin başına geldiğimiz günden beri, şehrimizin esnaf temsilcileri ile birçok ortak proje ürettik. Hepimiz, hemşerilerimize hizmet etme paydasında birleştik. Birbirimizi desteklememiz, ortak projeler üretmemiz kadar doğal bir şey yoktur. Bu vesileyle, gıda ticareti yapan vatandaşlarımız için hazırlanan Hijyen Eğitimi Projesi'ne de destek verdik. İl müdürlerimiz ve esnaf temsilcilerimiz ile projeyi geliştirip, bu günlere getirdik. Değişen şartlar göz önüne alındığında, satış yerlerinde hijyen konusu son zamanlarda büyük önem kazandı. Üretilen ve satılan maddelerin sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırılması, ürünler ve mekanlar üzerinden bir takım hususlara dikkat edilmesini gerektiriyor. Bu konuda duyarlılık ve hassasiyet gösteren bütün katılımcılara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


 

Başkan Toçoğlu konuşmasının ardından 48 saatlik eğitimlerini tamamlayan 183 esnafa Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları teslim edildi. Program sonunda törene katılanlara Pilav, ayran ve tatlı ikramı yapıldı.


Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 02:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER