banner392

5 köyün imamı yok

Pamukova da teravi namazı için yetkililerden imam isteyen köylerin uzun süredir imamsız oldukları ortaya çıktı. Ramazan ayının gelmesi ile köylerine hiç değilse ramazanlık imam isteyen köyleri uzak diye imamlar istemiyor.

5 köyün imamı yok
Eskiyayla, Kazimiye, Akçakaya, Bakacak, Kadıköy hala imamsız. Müftülük imamları olmayan köylere dışarıdan yapılacak atamalar için açık olarak gösterdiği halde köylerin şehre uzak oluşları ve bazılarının lojman sorunu olması nedeni ile tercih edilmediği öğrenildi.
Eskiyayla köyü ise imam konusunda talihsiz. Geçen sene il dışından köye gelen imamın sürekli rapor alması ve gelmemesi üzerine müftülük imamı başka yere göndermişti. Ancak bu sene yine Eskiyayla köyünün imamsız olmasını talihsizlik olarak niteleyen köy muhtarı İsmail Camcı. İmamın rahat etmesi için çok güzel bir lojman yaptıklarını ancak hala imam ataması yapılmadığını söyledi.
Camcı: “Sürekli müftlüğe gidip imam istiyorum. Müftülük ise il dışından gelecek atamaları beklediklerini söylüyor. Ne yapalım bizde bekliyoruz. İnşallah ramazan bitmeden imamımız gelir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2011, 03:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
yassssssss
yassssssss - 13 yıl Önce

imam yoksa imamlık yapacak adamda mı yok hiç içinizde. Adamı geçtim hiç müslümanda mı yok. şimdiye kadar sorunda yok. bu mu haber diye yayınladığınız yazı.

Ersin ER
Ersin ER - 13 yıl Önce

Bizim ne yöneticilerimizde ne de halkımızda iş yok elimizden doktorlarımızda alınsa ses çıkarmadığımız sürece böyle tepki nerde booş
Hak size ...Doğu kaç tane imam atadılar hemde köy halkı istediği köyleri duyuyoruz devlet buralara yine de imam atamakta bizim nadir köylerimiz camilerimiz imamsız İŞİNİ YAPANA HER YER imam .....

SIRADAKİ HABER