banner392

Kar yağışına rağmen vali Pamukova programını ertelemedi.

Birgün önceden Pamukova ya bir günlük ziyaret edeceği duyurulan Sakarya valisi ve beraberindeki daire amirleri sabah saatlerinde başlayan kar yağışına rağmen programını ertelemedi.

Kar yağışına rağmen vali Pamukova programını ertelemedi.
Sabah Saat : 09.30 Pamukova ya gelen Vali Mustafa Büyük ve beraberindeki heyeti kaymakamlık binası önünde, Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Cevat Keser, Garnizon Komutanı Binbaşı Erkan Arıcı, İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Usta, Özel İdare Müdürü İbrahim Kiraz, Mal Müdürü Şaban Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Çeylan, İlçe Tarım Müdürü İsfendiyer Çetin, İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Şen, Ali Hıra, Mevlüt Ekşi, Ak Parti İlçe Başkanı Gürsel Işık, HMP İlçe Başkanı Kemalettin Yörük, Mahalle ve köy muhtarları ve daire müdürleri karşıladılar. Kendilerini bekleyenlerle tek tek tokalaşarak selamlayan Vali Büyük daha sonra Kaymakam’ı makamında ziyaret etti.

 
Kaymakamdan Pamukova hakkında bilgeler aldı.

 

Büyük daha sonra Belediye başkanını makamında ziyaret etti.
 



Başkan Keser çalışmalar hakkında bilgiler verdi.



Vali ve beraberindeki heyet daha sonra Pamukova Doğal Gaz çalışmaları yapan Akmercangepagaz Lmt. Şti. Merkezini ziyaret etti. Pamukova’da yapılan Doğalgaz alt yapı çalışmaları hakkında şirket müdürü Hikmet Özdoğan’dan bilgiler aldı.

 
Vali’nin dördüncü ziyaret yeri belediye ye ait eski kaymakamlık binasında geçici eğitim yapan Anadolu Öğretmen Lisesi oldu. Anadolu Öğretmen Lisesinde sınıflara giren Vali öğrencilerle sohbet etti.



Öğrenciler Vali den yurt istediler. Uzaktan geldiklerini söyleyen öğrenciler yurt konusunda sıkıntı çektiklerini dile getirdiler.
Akyazı’dan geldiğini söyleyen bir öğrenci valiye “Öğretmenim biz yurt olmadığı için rahat ders çalışamıyoruz. Yurt olsa daha rahat olacağız” dedi. Vali Büyük ise öğrencilerin bu isteklerini olumlu karşıladı ve İl Milli Eğitim Müdürüne “Pamukova da Ortaöğretim Yurdu kurulabilir mi araştırma yapılsın” dedi.

 
Okul ziyaretinden sonra vali Mustafa Büyük ve beraberindeki il ve ilçe daire müdürleri Karapınar köyü altında yeni kurulan Meyve Sebzeciler Birliğini ziyaret etti. Valiyi birlik başkanı İbrahim Erol ve birlik üyeleri karşıladılar. Meyveciler Birliğinde bir süre kalan ve üreticilerin sorunlarını dinleyen vali çalışmalara destek sözü verdi. Birlik üyeleri ve Karapınar köyü muhtarı Halil Kocacık köylerine yakın taş ocağından şikayetçi olduklarını söylediler. Karapınar köyüne yakın Keştepe’de faaliyet gösteren Taş ocağı sık sık şikayete konu oluyor.
 
 
Meyveciler Birliğinden sonra köyleri ziyaret eden Vali Mustafa Büyük Paşalar köyü Üçevler mahalesinde, Oruçlu köyünde, Hayrettin, Panarlı, Bacı köylerine de ziyaret etti.
 
KÖYLERİN DERTLERİ DİNLENDİ
Üçevler mahallesinde köy muhtarının misafirlere ikram ettiği üzümden yiyen vali “kış ortasında daha dalından yeni koparılmış gibi üzüm” dedi. Köy muhtarı ise Paşalar köyünde önemli miktarda üzüm yetiştirildiğini söyledi. Köyde bazı vatandaşlar tapu çalışmalarında meydana gelen yanlış ölçüm yüzünden sıkıntı çektiklerini anlattılar. Tapu Müdürlüğü yetkililerinden olayla ilgili bilgi alan Vali Büyük. Tapu çalışmalarında kaymalar yüzünden vatandaşların hak kaybına uğramadıklarını sadece yerlerde doğuya kayma olduğunu anladığını söyledi.

 
Paşalar köyü Ücevler Mahallesi köylüleri Tren yolu ve duble yol geçişlerinden şikayetçi oldular. Hayrettin, Panarlı, Bacıköy olarak üç ayrı muhtarlık olan köyün muhtarları Valiyi ve beraberindeki heyeti Hayrettin kahvesine karşıladılar. Köy muhtarları köylerinin en önemli sorununu köyün içinden geçen duble yol esnasında ikiye ayrıldığını bu yüzden yan yol ve karşıya geçişlerden sıkıntı duyduklarını diye getirdiler. Vali köylülerin isteklerine olumlu baktı ve karayolları ile görüşerek sorunu çözmek için çalışaçaklarını söyledi.



Köyde yetiştirilen ürünler hakkında da bilgi verildi. Hayrettin, Pınarlı, Bacı köylerinin Bölgede yetiştirilen ayva konusunda birinci olduğu anlatıldı. Şeftali ve her çeşit sebze yetiştirildiği anlatıldı.
Hayrettin, Pınarlı, Bacı köylerinde Ayvalara atılan ilaç konusunda bilgiler veren İl Tarım Müdürü “İlaçlama da sorun var. Ayvalarda ruhsatlı ilaç yok. Zamanında müracaat edilmemiş. İlaçlama yapılmış yerlerde ilaç kırıntıları da çıkabiliyor. Bununla ilgili bakanlığımız çalışmalar yapıyor. Bunun ilgi proje yapıldı ama geçiş dönemi olduğunu için bu tür ilaçlama sıkıntılarımız oluyor. Bu sorun yakın zamanda giderilecek. Bundan sonraki aşamalarda çiftçilerimiz reçete ile ilaç alacak, hangi ürüne ne kadar, ne çeşit ilaç atılacak onu da bilecekler.” dedi.

 
Hayrettin, Pınarlı, Bacı köylerinden sonra öğle yemeği için Özdemirler tesislerinde mola verildi.
Özdemirler tesislerinde vali’yi ve gelenleri kapıda Aydın Özdemir karşıladı. Yemekten sonra programda ki diğer Şehvarmaz köyü, Mekece köyü ve Pamukova da yeni kurulan Bios (bio-gaz) tesisleri ziyaret edildi. Demene üretimine geçen Pamukova, Geyve, Alifuatpaşa çöplerini toplayan Bios fabrikasını yerinde inceleyen Vali Mustafa Büyük tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı. Tesiste çöplerden enerji üretimi denemelerine başlandı. Bölgenin çöp toplama işini yapan tesiste 100 kadar insan çalışıyor.
 
Pamukova ya günü birlik ziyarette bulunan Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Alay Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Tarım Müdürü, İl Sağlık müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü akşam saatlerinde ilçeden ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2012, 00:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mustafa
mustafa - 12 yıl Önce

acaba vali geldiği gün bu pamukovanın çamuru ne diye sordumu her taraf köstebek yuvası gibi.

GAZZELİ
GAZZELİ - 12 yıl Önce

VALİMİZ GURURUMUZDUR, ÇÜNKÜ KARDA KIŞDA HER ZEMİNDE HALKI İÇİN ÇALIŞIYOR, MAHALLESİNDE, KÖYÜNDE, İLÇESİNDE, BÜTÜN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ YANINDA ONUN İÇİN VALİ BEYİN KIYMETİNİ BİLİN VE İDARİ MEKANIZMADAKİLER GÜZEL PROJELER YAPARAK BU ÇALİŞKAN YÖNÜNDEN YARARLANABİLİRLER. İLÇEMİZİ İDARE EDENLER VALİ BEYİ KENDİNİZE ÖRNEK ALINIZ.

SIRADAKİ HABER