banner392

Kabus geri döndü.

Keştepe’de dinamitler yine patlamaya başladı. Çarşamba günü büyük bir gümbürtü ile yine Pamukovalılar irkildiler. Taş Ocaklarında patlatılan dinamit artık Pamukovalıları bezdirdi.

Kabus geri döndü.
Özellikle Cumhuriyet mahallesinde oturan vatandaşlar Keştepe’deki taş ocaklarından muzdaripler. Ulu orta patlatılan dinamit yüzünden evlerinde deprem korkusu yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar uyuyan bebeklerininde patlayan dinamit yüzünden uykularından uyandıklarını söylüyorlar.

Cumhuriyet mahallesinde kimse ev kiralamak istemiyor. Mahaleli taş ocakları yüzünden başka mahalleye taşınmak istiyor.

1999 yılında Marmara Depremi sonrası Pamukova'da ilk açılan taş ocakları depremden sonra iş bitiminde ocağın kapatılacağı taahüdünde bulunmuştu.

Ancak duble yol çalışmaları bahanesi ile yeni bir ocak ın daha açılması peşinden idare mahkemeleri tarafından ocak çalışmalarının durdurulması yeniden başka bir ocakın açılması, aynı ocağın Ağaççılar köyü sınırlarında ocak çalışmaları başlatması Ağaççıların idare mahkemesine dava açması sonucu mahkeme yürütmayi durdurarak ocağın zeytin ağaçlarına yakın olduğu için izinin iptali bile keştepe deki ocakların çalışmasını durduramadı.


Ramazan ayı dolasıyla vatandaşların günlerini evlerinde geçirdiği şu günlerde Çarşamba günü yeniden yüksek dozda dinamit patlatılması “Kabus geri geldi” dedirtti. Ancak hiçbir yetkili ocak sorununa çözüm bulmuyor. Şimdi de demir yollarına kırık taş çalışması yapılan ocaklarda her an yüksek bir dozda dinamit patlayabilir.
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2011, 23:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER