banner392

AA Karayılan haberini iptal etti!

TRT ve AA geçtikleri çelişkili bilgilerle 2 günlük bir 'yılan hikayesi'ne imza attılar. TRT'nin ardından Anadolu Ajansı Murat Karayılan ile ilgili geçtikleri çelişkili bilgilerle 2 günlük bir 'yılan hikayesi'ne imza attılar.

AA Karayılan haberini iptal etti!
Dün akşam saatlerinde TRT'nin son dakika olarak geçtiği 'Murat Karayılan Yakalandı' haberi büyük heyecan yaratmış, ancak ilerleyen saatlerde resmi makamlardan bu bilginin teyit edilmediği açıklaması gelmişti.

Bugün (14 Ağustos) ise Anadolu Ajansı İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Bakanı Alaeddin Burucerdi'nin Karayılan'ın yakalandığını haberini flaş olarak geçmesi gündeme bomba gibi düştü. Ancak İran'ın açıklamasına rağmen Türk yetkili makamlarından açıklama gelmemesi kafaları iyice karıştırdı. Roj TV ve Fıratnews (AFT)'nin yakalanma haberini hızlı biçimde yalanlaması ise şüpheleri iyice artırdı.

Bir süre sonra İran'da görev yapan gazeteci Sufli SKY Türk TV'ye çıkarak konuyla ilgili açıklama yaptı. Sufli, Gerçek Gündem'in haberine göre Burucerdi'nin PKK'ya ilişkin açıklama yaptığını doğruladı ancak Karayılan'ın ismini vermediğini, yalnızca 'PKK'nın ikinci adamının yakalandığını' söylediğini duyurdu.

Bir süre sonra ise, haber atlatmaya çalışırken teyit edilmeyen bir haberi yayınlayarak tüm bu bilgi karmaşasına sebep olan AA, konuyla ilgili bir 'düzeltme' metni yayınlayarak bir önceki haberini iptal ettiğini duyurdu. İşte o duyuru ve haber:

'Sayın Abonelerimiz, "Terör örgütü elebaşı Karayılan'ın yakalandığı iddiası" üst başlığıyla yayımladığımız, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi'nin sözlerine yer verilen haberimizi iptal ederek, yerine şu haberi yayımlıyoruz.'

İran, PKK'nın ikinci adamının İran tarafından yakalandığını doğruladı.

Mehr haber ajans parlamento muhabirinin bildirdiğine göre, İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Bakanı Alaeddin Burucerdi’nin basın toplantısında gazetecilere vediği demeçte PJAK terörist örgütünün ülkenin batısındaki eylemleri hakkında açıklama yaparak, bu terörist eylemlerin PKK terörist örgütünün ikinci adamının yakalanması dolayısıyla yapıldığını söyledi.

Alaeddin Burucerdi, İran İstihbarat güçlerinin önemli bir operasyonu sonucu PKK?nın ikinci adamının yakalandığını belirtti.

Burucerdi, Devim Muhafızları'ndan da bu gibi başarılı ve etkin operasyonlar bekleneceğini vurguladı."

-TARTIŞMALARDA MURAT KARAYILAN ADI VARDI-

PKK'nın iki numaralı isminin yakalandığı tartışmaları dün medya organlarında "Murat Karayılan yakalandı" iddiasıyla gündeme gelmişti. Burucerdi'nin basın toplantısında da bununla ilgili sorular soruldu.

internetajans.com
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2011, 20:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER