banner392

Taş Ocakları iznine karşı köy muhtarlığı dava açtı

Pamukova Ağaçcılar köyü “Yazılıkaya bölgesi” kısık denen yerde ocak işletme ruhsatı alan Karapınar köyü bölgesinde faaliyet gösteren ocağa karşı açılan davanın dün keşfi yapıldı.

Taş Ocakları iznine karşı köy muhtarlığı dava açtı
Sakarya 1. Bölge idaresine açılan iptal davasının ilk bilirkişi incelemesinde davacı taraf ve avukatları ile köylüler ve davalı ocak sahibi ve avukatı keşifte hazır bulundular.
Bilir kişiler:  Yıldız Teknik Üniversitesinden Prof Dr. Talha Gönüllü, Uludağ Üniversitesinden Doç. Dr. N. Alper Kumral İ.t.ü den Yüksek Maden mühendisi Dr. İ. Cengiz Kırmanlı katıldılar.
Davalı tarafın avukatı alınan ruhsatın kanunlara uygun olduğunu davanın reddedilmesi gerektiğini söyledi. Köylülerin avukatı ve muhtar ocakların zeytin kanuna göre, çevre kanuna ve su nizamnamesine göre Ocak ruhsatının iptal edilmesi gerektiğini söylediler.
Mahkeme bilirkişilere 30 gün içinde rapor yazma süresi verdi.
Köylüler ocağı istemediklerini söylediler. Ocak yakınında zeytin ağaçları olduğunu söyleyen köylüler. “Ocak çevreye zarar veriyor” dediler. Mahkemenin 60 gün içinde yürütmeyi durdurma ile ilgili karar vermesi bekleniyor.   
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2010, 01:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Zafer TAŞ
Zafer TAŞ - 13 yıl Önce

Eeee olacak tabii. Sayın Başbakanımız Çevreci gönüllülere "Tip" diye hitap ediyor.Halkımız da bu sözleri alkışlıyor.Daha ne olacaktı ki..? Geçenlerde yine İkizdere Vadisini ,Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu "SİT" alanı ilan etti.( 2005 yılında AKP hükumeti Çevre Bakanlığına bağlı oluşturmuştu.Kendi kurulunun kararını beğenmedi,şimdi Orman Bakanlığına bağlı yeni bir kurul oluşturacak.Bu nedenle Ağaçcılar köyü ve diğerleri çevre felaketinden kurtulamayacaklar.Çünkü Hükumetlerin bu konudaki tutumları ve yanlışları Halkımızca hep alkışlanmıştır.Yapılabilecek fazla bir şey olduğunu sanmıyorum.DANIŞTAY kararı bozsa da Hükumet bu kez Danıştayı eleştirecek ve orayı da ele geçirmek için yasal zemini yoklayacaktır.Ne diyelim şimdiden geçmiş olsun.

recep üner
recep üner - 14 yıl Önce

GÇMİŞ YILLARDA YAPILAN KONU İLE İLGİLİ UYGULAMALARA BAKILDĞINDA NEDENSE OCAKLAR HEP HAKLI ÇIKMIŞ ÇEVRE TAHRİP EDİLMİŞ VE HALKIN ÇIKARLARI HİÇE SAYILMIŞ VE MAĞDURİYETLER DOMUŞTU. BAKALIM AĞAÇÇILAR KÖYÜ KANUNA RAĞMEN DAVAYI KAZANABİLECEKMİ GÖNLÜMÜZ KAZANMAKTAN YANA ÇIKARILAN ZEYTİN KANUNUNA GÖRE 3KM. YAKININA HİÇBİR TESİS KURULAMAZ.

SIRADAKİ HABER