banner392

Tır geçti. Elperek Mahallesinin bir kısmında telefonlar felç oldu.

Cuma gün gece saat 2.00 suları Elperek Mahallesi, Mevlana Caddesi, Gelişim sokakta yoldan geçen tıra takılan telefon teli üç tane telefon direğini kırdığı gibi, 50 abonelik hattı koparttı. Mevlana caddasi yukarısında kalan telefon abonelerinin telefonları kesildi.

Tır geçti. Elperek Mahallesinin bir kısmında telefonlar felç oldu.
24 Eylül Cuma günü gece meydana gelen olaydan sonra mahalle sakinleri Emniyet Müdürlüğünü aradılar ve geçen tır ın plakası dahil olayın oluş biçimini bildirdiler. Mahalle sakinleri gece olay yerine gelecek ekibi beklediler. Ancak gece saat 3.00 de Sedaş ın arabası geldi. Sedaş arabası ile gelen görevliler yapılacak bir şey olmadağını söyleyip gittiler.
Mahalleli 25 eylül günü telefon işlerine bakacak yetkilileri aradı. Pamkova’da telefon arızalarına bakacak tek yetkili olduğu öğrenildi. Telekom özelleştikten sonra pamukova’da arıza işlerine bakacak tek bir görevli bırakılmıştı. Sadece arıza işleri ile görevlenderilen yetkilinin bir köyde tamanen kopan telleri bağlamakla meşkül olduğu bildirildi. Elperek mahallesine sıranın bir hafta içinde gelebileceği bildirildi.
Yüksek Okulda ise yeni bir abonenin bağlanma işinin ise bir gerekçe ile yapılamadığı bildirildi.
PAMUKOVA TELEFON HİZMETLERİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA
Her sokaktan geçerken yamulmuş bir telefon direğini görmeniz mümkün, bazı yerlerde evlerin balkonundan geçen telefon kabloları evlerin gürüşünü engellediği gibi, görüntü kirliliğinede neden oluyor. Benzer yerlerden biride Elperek mahallesinin kopan telleri. Yolun karşına geçen tellerin tıra çarpacak düzeyde yere yakın olması tellerin kopmasına direklerin kırılmasına neden oldu.
TELEFON HİZMETLERİNİ GEYVE YE GÖTÜRENLER NE DÜŞÜNÜYOR ACABA?
Pamukova da hizmet kurumlarını Geyve ye taşayanlar acaba ne düşünüyorlar merak ediyoruz. Geyve de üç arıza ekibi olduğunu öğreniyoruz. Pamudova da ise tek kişi arızaya bakıyor. Telefon la ilgili tahsilatı kaş kişi yapıyor onu öğrenemedik. Telefonlardan 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminden dolayı “Sabit ücret” adı altında her ay kesilen 17 tl hala alınmaya devam ediyor. İnternet bağlantısı yapabilmek için mutlaka telefon abonesi olunması gerektiğini herkes biliyor. Halbuki birçok internet abonesi ev telefonlarını kullanmıyor. Bazı mahkemeler bu durumu iptal ettiği halde hala sabit ücret alınmaya devam ediliyor.  Peki burada soruyoruz hak mı bu? Görüşme yapılmayan telefondan kesilen aylık sabit ücret nedir?
Elperek mahallesinde bir haftaya yakın telefon yok, hala bu sabit ücret devam ediyor. Vatandaşın mahkemeye gitme hakkı yok mu?
KOPUK TELLER YÜZÜNDEN HABER SİTEMİZİ GÜNCELLEYEMİYORUZ?
Pamkova da telleri bağlayacak bir yetkili bulamadık. Bunun üzerine cep telefonumuzla Sakarya AA (Anadolu Ajansına) durumu bildirdik. Olay yerinden çektiğimiz resimleri gönderdik. Bir gün sonra gazetelerde haber olduktan sonra Sakarya Telekom harekete geçti.  28 Eylül günü Elperek mahallesine Sakarya da görevli ekip geldi.
28 Eylül günü geç saatlere kadar çalışan ekip şükür telefonları bağladı. 50 dolayında abonenin telefonları çalışmaya başladı.
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2010, 21:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER