banner392

Bodur: "Affet Bizi Atam"

Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarının hükümet tarafından iptal edilmesi ülke genelinde tepkilere neden oldu. Ancak bu iptal Bahtiyar Bodur tarafından öyle bir eleştiriye uğradı ki. Yazısını “Afet Bizi Atam” diye yazdı.

Bodur:
Sakarya Emekli Sen Şübe Yönetim Kurulu Üyesi  Bahtiyar Bodur. Atatürk’ün “En Büyük Eserimdir” dediği Cumhuriyetin 88. Yılında törenlerin iptal edilmesi onu öyle duygulandırmış ki!...
 
İŞTE BAHTİYAR BODUR’UN YAZISI
 
AFFEDİN BİZİ AZİZ ŞEHİYLERİMİZ
Emanetinizi koruyamadık. Cumhuriyetimizin bütün kurumları birer birer zapt ediliyor. Engelleyemiyoruz. Birisi geldi senin kurduğun Halkevlerini, Köy Enstitülerini kapattı. 
Birisi geldi Türk Dil Kurumunu, Türk Tarih Kurumunu kapattı Atatürk diye diye. Engelleyemedik Engellemek isteyenler işlerinden oldu üniversitelerden kovuldu Hapislere, Zindanlara, Hücerlere atıldı.

Birileri geldi Adliyemizi, Basınımızı, TRT mızı, Milli eğitimimizi, işgal etti, Türk Silahlı Kuvvetlerinin En gizli arşivlerine girdi. Uydurma gerekçeler ile Vatanımız için can vermeye hazır Generallerimizi Subaylarımızı, astsubaylarımızı, Esir kamplarına doldurdular.
Rektörleri, gazetecileri, Öğretim üyelerini, Siyasi parti Liderlerini, Seçilmiş milletvekillerini, Senin ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkan herkesi uydurma delillerle Silivri Esir kampına doldurdular. Engelleyemedik.
Bunlarla yetinmediler. 

"En büyük Eserim" Dediğin Cumhuriyetinin 88 inci kutlama törenleri iptal edildi. Yolda elinde tüfeği ile törene hazırlanan bir gazi ile karşılaştım. Nereye gidiyorsun dedim "Cumhuriyet Bayramı Törenine" dedi. Aptal mısın nesin dercesine yüzüme bakarak.
Törenler iptal edildi dediğimde "Buna kimsenin gücü yetmez" dedi kızgınlıkla. Cumhurbaşkanı, Başbakan açıkladı. Valilikte genelge yayınladı dedim gözleri doldu."Başımıza bu damı gelecekti" Dedi. Belediye bahçesine konuşlanan TOMA aracının ve Çevik kuvvet polislerinin tarafına kaygı ile bakarak.

AFFET BİZİ ATAM
Van depremi ertesi ülke genelinde büyük üzüntü yaşandı.. Bir yandan insanlar yardım için seferber olurken, bir yandan da eğlence amaçlı toplantılar iptal edildi.
Milletce güzel bir duruş sergiledik.
İlk olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için verilecek resepsiyon lar iptal edildi.
" Ehh " dedim, Olabilir...

Daha sonra da, 29 Ekim günü yapılan ve hepimizin göğsünü kabartan askeri geçit törenleri inanılmaz bir kararla iptal edildi.
Bu ne saçma bir karar ?
29 Ekim geçit törenleri bir eğlence midir ?
Cumhuriyet Bayrramı, yıkılan bir imparatorluğun küllerinden doğan bir devletin ve milletin en önemli günüdür !
Bence 1.000 şehit de olsa, depremde 10.000 kişi de ölse, bu törenler iptal e-di-le-mez.
Oldu olacak, sokağa çıkma yasağı ilan edip, eve kapanalım...

Bu kararı alan zihniyet nasıl bir zihniyettir?
Devleti yönetenlar, istediği karar cumhuriyet bayramı törenlerini ve geçişlerini iptal etsin, ben yine de evime Türk Bayrağı asıp, " Çıktık açık alınla... " diye haykıracağım...
Geçit Törenini ve Resepsiyonları iptal eden Sayın Cumhurbaşkanımız Önceki gece Doğan gurubunun Resepsiyonunda çok neşeliydi TV kanallarının gösterdiği kadarıyla.
Dün gece Sayın Başbakan ve Muhterem Eşleri de bir yakınlarının düğün töreninde çok şen diler.

Sanki deprem onları hiç etkilememiş. Sanki Şehitlerimiz nöbetlerine devam ediyorlar.
Doğru Nöbet devam ediyor Atam 

Bizler senin izinden yürüyenler Bu akşam saat 19 da Sakarya da Çark Caddesi sonunda toplanıp ellerimizde bayraklarımız ve meşalelerimizle, Dilimizde marşlarımızla, Yüreğimizde senin sevgin, Bu toprağa, Şehitlerimize ve torunlarımıza karşı duyduğumuz sorumlulukla Huzurunda olacağız.
 
Bahtiyar BODUR
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2011, 21:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
saçmalamış
saçmalamış - 12 yıl Önce

:)) kimin neden korktuğu belli hocam!!sizin din korkunuz hortlamış.dedelerimiz savaş kazanırken allahu ekber nıdalarıyla yeri göğü inletiyordu,şimdi namaz kılan irticacı oluyor,sizin cumhuriyetcileriniz onları kovuyor.bumudur birlik beraberlik,bırakın herkes istediği gibi yaşasın madem ki!!..

Bahtiyar BODUR
Bahtiyar BODUR - 12 yıl Önce

siz yetiştirilirken neler yaptınız. nasıl yetiştiniz bilmiyorum. bizler dedelerimizin bu ülkeyi nasıl kurtardıklarını hangi zorluklarla cumhuriyeti kurduklarını dinleyerek yetiştik. Sadece dedelerimizin anlattıkları ile değil yaşadığımız sürece ulusların kutsal değerlerini yitirdikleri zaman ne hallere düştüklerini gördük. ulusal bağımsızlıktan kopuldukça neler yaşadığını gördük. sizler askerlerin Atamızın ruhunu hoş etmek için tören geçidi yaptıklarını mı zannediyorsunuz. bu törenler dosta düşmana birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermek için yapılır. ancak bu birlik ve beraberlikten korkanlar Deprem bahanesi ile törenleri iptal ettiler. Ama korkunun ecele faydası yok. meydanlar ellerinde bayraklar ve meşalelerle dillerinde marşlar ve sloganlarla halkımızla doldu taştı. anladımda siz niye korkuyorsunuz tören geçitlerinden. cumhuriyet devrimi kazanacak. Atatürk gençliği görev başında sloganlarından. korkmayın korkunun ecele faydası yok.cumhuriyet devrimi kazanacak.

saçmalamış
saçmalamış - 12 yıl Önce

asker yürüyüş yaptıgı zaman atatürkün ruhunumu okşadığınızı sanıyosunuz siz?git bi camiye atamız ve şehitlerimiz için mevlüt okutucam de ve okut ki ruhlarına gitsin,onlarıda sevindir...böyle saçma sapan işleri bırak.

SIRADAKİ HABER