banner392

Kurban fiatları son gün düştü.

Pamukova da kurban fiatları bayramdan bir gün önce aşırı şekilde düştü. Hayvan yetiştiricileri ve satıcılar umduklarını bulamadılar.

Kurban fiatları son gün düştü.
Kurban bayramı öncesi pazara çıkarmadan satış yapan hayvan yetiştiricileri daha karlı çıktılar.
 
Köyün birinde kurbanlık olsun diye 3 bin tl ye havyan alıp besleyip yetiştiren hayvan yetişiricisi bayrama günler kala köyüne gelip aynı hayvana 5 bin tl verdiği halde vermediğini ancak pazara getirdiği hayvanlarına 3.500 tl verdiklerini bunun üzerine kurbanını satmayıp evine görürmeye karar veridiğini söylerken.
 
Başka bir vatandaş büyük emeklerle yetiştirdiği kurbanlık koçuna 900 tl istediği halde 700 tl den yukarı vermedikleri için arife günü kara kara düşünürken görüşlerini aldık. Bu sene kurbanlık fiatlarının geçen yıla göre yüzde 25 dolayında daha ucuza gittiğini söyledi.
 
Başka bir tosun yetiştirici ise 180 kg gelecek büyüklükteki kurbanlık tosununu 3500 tl vermeye çalıştığını bu parayı bile vermediklerini söyledi. “Kurbanlık elimizde kaldı” dedi.
 
Keçi yetiştiricisi Yörük Cemil ise geçen yıl 700 tl verdikleri kurbanlıkların bu seni 600 e, hatta 500 tl ye indiğini söyledi.
 
Yörük Cemil “Bu fiyatlarla bu iş yapılmaz” dedi.

 
Bu sene kurban fiyatlarını etkileyen sebeplerden birininde vatandaşın cebinde parasının olmadığına bağlayanlarda vardı. Pazarda gezen çok kurbanlık alan ise azdı.
Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2011, 00:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
İNKİŞAF
İNKİŞAF - 12 yıl Önce

YÖRÜK CEMİL KARDEŞİM 12 AY KIŞ YAZ O HAYVANLARIN PEŞİNDE NE ÇİLELER ÇEKİYORSUN HALA UYANMIYORSUN AKP YE OY VERİYORSUN NEZAMAN UYANACAKSIN BUNLAR SENİ VE SENİN GİBİLERİ KÖLE YAPTILAR KENDİNE GEL AKLINI BAŞINA AL BUNLARDAN KİMSEYE FAYDA GELMEZ.

gazzeli
gazzeli - 12 yıl Önce

EY İŞBİRLİKÇİLER ÇİFTÇİYİ KÖYLÜĞÜ ESNAFI VE TÜM ÇALIŞAN KESİMLERİ IRKÇI EMPERYELİZMİN KÖLESİ YAPTINIZ BAK NE DİYOR HAYVAN YETİŞTİRİCİSİ HAYVAN FİYATLARINI GEÇNE SENEYE ORANLA DAHA DÜŞÜK OLDUGUNU BUNA RAĞMEN YEM FİYATLARINI 100 DE 100 ARTTIĞINI SÖYLÜYOR BU MİLLETE BU MAZLUMLARA NASIL HESAP WERECEKSİNİZ EY GAFİLLER HER YERİ YAKTINIZ YIKTINIZ SİZİN İKİ YAKANIZ BİR ARAYA GELMEYECEK.TÜM KARDEŞLERİMİN KURBAN BAYARAMINI TEBRİK EDİYOR BU ZULUMLERDEN VE İŞ BİRLİKÇİLERDEN BİR AN EVVEL KURTULMASINI TEMENNİ EDİYORUM.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

SIRADAKİ HABER