banner392

Eğitime hazırlık ödeneği 20 eylülden sonra edenecek

2010 eğitim-öğretim yılı eğitime hazırlık ödeneğinin 540 tl olarak 20 eylül’den itibaren ödenmesi için resmi yazı yayımlandı.

Eğitime hazırlık ödeneği 20 eylülden sonra edenecek
Her yıl sene başında öğretmenlere ödenen öğretim yılına hazırlık ödeneği Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzası ile illere gönderildi.
“5944 sayılı 2010 Yılı Mekerizi Yönetim Bükçe Kanununa ekli “K” Cetvelinde; “657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılana hazırlık ödeneği Bakanlak kurulu kararı aranmaksızın 540 Türk Lirası olarak ödenir. Bu ödeme; öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75’i birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yalının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50’si oranında yapılır” hükmü, 31.12.2009 tarihli ve 27449 sayılı 1 nci Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanarak 01.01.2010 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.
 
Bu kapsamda, eğitim öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanılı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (İlköğretim ve okul müdürleri ile yardımcımları cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil, ilköğretim müfettişleri hariç) 540 TL öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödenmesi gerekmektedir.
 
Söz konusu ödeneğin 20.09.2010 tarihinden itibaren ödenmesi hususunda gereğini rica ederim.
Milli Eğitim Bakanı
Nimet Çubukçu
 
Bir Yorum da bizden
Asil müdüre ve müfettişe ödenek yok. Vekil müdüre ödenek var.
Bu uygulamada bakan genelgesi varken, pamukov’da bir istisna oluyor. Genelgede Milli Eğitim Müdürlerine ve Müfettişlere bu ödenek verilmezken, Pamukova İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne vekaleten bakan Muhsin Akın’a bu ödenek ödeniyor. Neden mi? Çünkü Muhsin Akın Pamukova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne vekaleten bakıyor. Kadrosu Fatmahanım İlköğretim Okulunda öğretmen görülüyor. Ödenek alırken öğretmen sınıfında görülüp ödeneği hak ediyor. Müdür konumunda ödemelerden ise yine müdür görüldüğü için bu defa müdür ödeneklerinden yararlandırılıyor. Ne diyelim Pamukova’da vekillik asilden daha şanslı
Site editörü.
Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2010, 23:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
SON ROMANTIK
SON ROMANTIK - 14 yıl Önce

Hocam ne cok taktın bızım mudure söz o gıdınce senı vekıl mudur yapıcaz yerıne rahat ol sen, mudur bey yıllarca ders ucretı almadı 6 ay aldı ay almadı bunları neden bu gune kadar yazmadın sen bunları bızden daha ıyı bılırsın haksızmıyım devletın verdıgı hak dısında bır sey yapmıssa mudurumuz yaz bızde bılelım ama hepimiz meslektaşız bunuda yazman ayıp bence

SIRADAKİ HABER