banner392

Anadolu Öğretmen Lisesi bu sene geçici binada açılacak

Pamukova Anadolu Öğretmen Lisesi yeni öğretim döneminde iki sınıfla açılacak. İl Milli Eğitim müfettişleride Belediye ye ait binada geçici eğitim için onay verdiler.

Anadolu Öğretmen Lisesi bu sene geçici binada açılacak
Daha önce kaymakamlık binası olarak kulanılan, kurum ve kuruluşların yeni hükümet konağına taşınmasından sonra boşalttıkları belediye ye ait binanın Yatılı Öğretmen Okulu olabileceğine onay veren Sakarya Müfettişler kurulu binanın 2011-2012 Eğitim öğretim yılında hizmete girmesi yönünde onay verdi.

Kurul başkanı Pamukova ya Yatılı Öğretmen Okulu açılması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onay verildiğini söyledi.
Kurul Başkanı:
 “Kurul olarak yaptığımız incelemede Pamukova Belediyesine ait binanın okul olarak kullanılabeliceği yönünde görüş belirttik. Bu sene okul hizmete girecek. Okul araç gereçlerinin temini konusunda çalışmalar başlatıldı” dedi.

Okul için belediye tarafından da izin verilen eski kaymakamlık binasına yönetim kurulunun çalışmaları için İlçe Milli Eğitim yetkilileri koltuk, sandalye, masa gibi araçlara taşımaya başladılar.

Belediye eski binasının sadece kendisinin verildiğini söyleyen Başkan Cevat Keser ise okul ile ilgili bahçe istendiğini bahçenin halka ait park alanı olduğunu belediye parkının yeniden yapılacağını söyledi.

Eski belediye binası daha önce de Yüksek Okula Belediye Meclis kararı ile verilmiş. Ancak Sakarya Üniversitesi bir heyet göndermiş, binanın hasarlı olduğundan yeniden onarımı için büyük külfet gerektiğini gördükten sonra vazgeçmişti.

Şimdi ise aynı bina üzerine Pamukova Yatılı Öğretmen Okulu Pansiyonu yazıldı. Pamukovalılar ise Pamukova da okulların önce açıldığını sonra yeni bina yapılacağının söylendiğini ama Pamukova Anadolu Lisesi dahil hiçbir binanın kalıcı olmadığını söylüyorlar.

Pamukova ya daha önce de yapılan Elbirlik İlk Öğretim Okulu, Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu, Fatmahanım İlk Öğretim Okullarının gecici kabul leri yapılmış değil. Okullar hizmet vermeye devam ediyor.   
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2011, 00:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
murat
murat - 13 yıl Önce

bu milli eğitim müdürünü anlamıyorum gecen sene anadalu lisesinin bağcesinde oturuyodu akşama kadar şimsi öğretmen lisesinin önünde oturuyo okul getirmek marivetmiş gibi git hastane getir bakalım yakında muayneyede adapazarına yollucaklar zaten

SIRADAKİ HABER