banner392

24 Kasım Öğretmenler Günü Töreni Kültür Salonunda Yapıldı

Pamukova da 24 kasım Öğretmenler günü resmi kutlaması Pamukova Kültür Salonunda devam etti. Öğleden sonra saat 15.30 da başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal marşı nın ardından, stajyerliği kalkan öğretmenler yemin ettiler. Geçen sene emekliye ayrılmış öğretmenlere ise kaymakam valilik tarafından hazırlanan hizmet belgelerini verdi. Daha sonra günle ilgili konuşmalar yapıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü Töreni Kültür Salonunda Yapıldı
Kültür Salonunda yapılan öğretmenler günü kutlamasına Kaymakam Tuncay Dursun, Garnizon komutanı Binbaşı Erkan Arıcı, Milli Eğtim ilçe müdürü Muhsin Akın, Şübe müdürü Mustafa Akman, Jandarama bölük komutanı yüzbaşı Ayhan Şenol, İlçe Emniyet müdürü Yüksel Usta ve öğretmenler katıldılar.
Öğretmenler gününde Millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün başöğretmen ünvanını alışını anlatan Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu müdürü Mehmet Kabasakal:
“1981 yılından beri öğretmen günü kutlanmakta. Bugün Türk öğretmenlerinin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik insanlık tarihinin en eski ve özverili mesleğidir. Öğretmenlik mesleği herşeyden önce bir ideal ve geyedir. Öğretmen geleceği yetiştirmeye adaydır” dedi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Muhsin Akın yaptı. Akın: Öğretmenlik mesleğinin tarifini yaptıktan sonra, Pamukova da eğitimle ilgili fiziki olarak yaptıkları iyileştirmelerden bahsetti.
İLÇEDEKİ STANDARTLARA UYGUN DEĞİL DİYE TESLİM ALINMAYAN OKULLARDAN BAHSETMEDİ
Pamukova da
Cumhiriyet İlk Öğretim Okulu. Elbirlik İlk Öğretim Okulu Bayındırlık ve milli Eğitim tarafından standartlara uygun değil diye hala teslim almadığı okullardan ise bahsetmeyen Muhsin Akın kısa sürede eğitim konusunda hamleler yaptıklarını söyledi.
“Amaca ulaşmada öğretmen arakdaşlarım, veliler okulların araç gereci konusunda maddi ve manevi desteklerini her zaman verdiler. Amaca ulaşmada materyal konusunda gerek kaymakamlığımızın bu günü kadar verdiği ve vereceğini taahüt ettiği destek ve yardımlarla fiziki mekanlara katkı sağladı” dedi.
YENİ AÇILAN OKULLAR LA İLGİLİ AKIN IN DİLİ ŞÜRÇTÜ. ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ DEDİ.
“Yeni açılmış olan Anadolu Öğretmen Lisesi, pardon, Anadolu Lisesi, ilçemizin orta oğretimde bizlere yeterli olmayacak kaygısı vardı. Bu konuda Anadolu Öğretmen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Tarım Meslek Lisesi ve ikinci bir Anadolu Lisesi ilçemizin ciddi ihtiyaçlarındandır diye düşünüyoruz” dedi
İLK DEFA RAKAMSAL SONUÇLARI VERDİ.
Pamukova Milli Eğitim inde personel sayısı ve öğrenci sayısını ilk defa rakamlarla öğrendiğimiz 24 kasım öğretmenler günü resmi toplantısında Muhsin Akın:
“Personel 350 personel, 8284 öğrenci ile ilçemiz hudutlarında devam edilmektedir” diyen Akın
350 personel in ne kadarı öğretmen ne kadarı çalışan personel onu açıklamadı. Bu sene pamukova da 30 tana ücretli öğretmen ile sayısını tam bilmediğimiz sözleşmeli öğretmen, vekil öğretmen hatta ek ders ücreti karşılığı çalışan emekli olup yeniden çalışan öğretmen in ne kadar olduğu, anlaşmalı ne kadar öğretmen olduğunu açıklamadı.
Konuşmasının son bölümünde ise şunları söyledi.
“Öğretmenliğin önemi, eğitimin önemi konusunda arkadaşlarımın yaptığı duygulu konuşmalarda Anadolu Lisesi öğretmenimiz Fatma Ergen in yapmış olduğu çok değerli vecizeler gerçekten eğitim ve öğretmenlikle ilgili istenen ilk işaretler vermektedir. Sekseniki yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün baş öğretmenliği kabulünün bugün yıl dönümünü kutluyoruz, aynı zamanda öğretmenler gününde, Senseniki yıl önce bu formatta bir öğretmenimiz vardı. Bugün yüzbinlerle ifade edilen sayıda aynı formatta öğretmenimiz var. Geleceğe daha aydınlık, daha güvenle bakıyoruz. Emekli olmuş ama her konuda bizle beraber olmuş emekli arkadaşlarımı, abilerime, hocalarıma teşekkür ediyorum. Bizlere devrettikleri hizmetleri en iyi şekilde yerine getireceğimizi taahüt ediyorum. Mekanın şerefini bulunduğumuz mekanlara hizmet götürdüğümüzü inançla görüyorum. Bu vesile ile programı hazırlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyor 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.
STAJYERLİĞİ KALKMIŞ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİLER, EMEKLİ OLANLARA HİZMET BELGELERİ VERİLDİ.
Meseleğe yeni başlamış 7 öğretmen stajyerlikleri kaltıklarından dolayı Türk Bayarağı üzerine ellerini koyarak yemin ettiler. 7 yeni öğretmen yeminden sonra aday öğretmenlikten asil öğretmenliğe geçmiş oldular.
Geçen eğitim-öğretim yılı sonunda emekli olan 4 öğretmen ve milli eğitim personeli nin emekli olup faal öğretmenlik görevlerinden ayırlamaları nedeni ile Sakarya Valiliği tarafından hazırlanan hizmet belgelerini kaymakam Tuncay Dursun verdi.
Pınarlı Bacı İlköğretim Okulu müdürü Mehmet Karaca rahatsızlığı nedeni ile törene katılamadağından hizmet belgesini adına Pınarlı Bacı İlköğretim Müdürü Mehmet Temel’e, İmam Hatip Lisesinden emekli olan ve törene katılamayan Rahmi Duruş un belegesi de İmam Hatip Lisesi müdürü Hüseyin Durmuş a verildi. Kaymakam Tuncay Dursun hizmet belgelerini verdikten sonra öğretmenlere yeni hayatlarında başarılar diledi.
Geçen yıl Pınarlı Bacı İlköğretim Okulu müdürü iken kendi isteği ile Mehmet Karaca emekli oldu. Mekece İlk Öğretim Okulu müdürü iken Mevlüt Kaba emekli oldu. Elbirlik İlk Öğretim Okulu öğretmeni Mehmet Yavuz kendi isteği ile emekli oldu. İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Rahmi Duruş kendi isteği ile emekli oldu. Milli Eğitim personeli olan Rafet çanak da kendi isteği ile emekli oldu.
Kültür Salanundaki 24 Kasım Öğretmenler günü törenine okul koraları tarafından hazırlanmış müzik korosu ile devam edildi. Öğrenciler öğretmenlik le ilgili şiirler okudular. Tören sonunda Müzik öğretmeni Sülemyan Akşit in yönettiği Öğretmen marşı hep birlikte okundu, Salonda bulunana öğretmenler hep birlikte ve gür bir sesle Öğretmen marşını okudular. daha sonra tören sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2010, 15:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER