banner392

Türkiye'nin Olimpiyat hayalı sona erdi.

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapma hakkını Tokyo kazandı. İlk turda adaylardan Madrid elendi, İstanbul ve Tokyo finale kaldı. Yapılan final oylaması sonucunda da İstanbul'a 60-36 üstünlük sağlayan Tokyo, 2020 Olimpiyat Oyunlarını kazanan şehir oldu.

Türkiye'nin Olimpiyat hayalı sona erdi.

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na, Tokyo evsahipliği yapacak. Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Hilton Otel'de gerçekleşen 125. IOC toplantısında, 2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nı düzenleyecek kentin belirleneceği oylamada ikinci turun ardından, ev sahibi kent Tokyo olarak açıklandı.

Evsahibi kenti açıklayacak IOC Başkanı Jacques Rogge kürsüye geldikten sonra salondakiler, Olimpiyat Marşını dinledi. Marşın ardından Rogge, evsahibi kenti açıkladı. Oylamayı, Tokyo'nun kazandığını ilan eden Rogge, üç kente de çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, "Üç kent de gerçekten fair play biçimde çalıştılar" dedi.

Sonucun açıklanmasının ardından Japon 2020 Heyeti büyük sevinç yaşarken, İstanbul 2020 Heyeti sonucu üzüntüyle karşıladı.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞANDI

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliğinin Tokyo'ya verilmesi, Sultanahmet Meydanı'nda sonucu merakla bekleyen İstanbullulara büyük üzüntü yaşattı.

Olimpiyat tanıtımlarında İstanbul birçok yerde kullanılan yine o lale amblemini kullandı. Tokyo ise sade çiçekleri tercih etti. Kazanan çiçekler oldu. 
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2013, 01:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER