banner392

Vali Büyük; Pamukova ya ‘geçmiş olsun’ dedi.

Pamukova da işçi taşıyan açık kamyonetin yoldan çıkması üzerine meydana gelen katliam gibi kazada 8 işçinin açık araba ile taşınması sonucu ölümlerine neden olması ile ilgili konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük; İşçilerin açık araba kasalarında taşınmaması gerektiğini söyledi.

Vali Büyük; Pamukova ya ‘geçmiş olsun’ dedi.
 Kazadan bir gün sonra Pamukova’ya  gelen Sakarya Valisi Mustafa Büyük. Hayatını kaybeden 8 işçiye Allahtan rahmet, Kazada yaralanan 12 işçiye de acil şifalar diledi.
 
Basına açık yaptığı konuşmada Mustafa Büyük :
 
“İşçilerin bu şekilde taşınmaması gereken araçla taşınırken böyle bir kazanın oluşu bizi daha da üzdü, bu konuyla ilgili yeniden tedbirlerimizi değerlendirdik, sezon itibariyle tarım işçilerinin çalışmaya bu şekilde götürülme oranı yüksek kontrollerimizde daha dikkatli davranacak uygun araçlarla, servislerle işçilerin taşınması lazım. Bu şekilde araçlarla taşınması yasalarda uygun değil. Kurumlarımız gerekli uygulamaları yapıyorlar, yaptırımlar ve cezai işlemler her anlamla devam ediyor. Soruşturma her yönüyle devam ediyor. Ben Pamukova ya tekrar geçmiş olsun diyorum” dedi
 
Bir gün önce Pamukova İlçesi'ne bağlı Hayrettin Köyü'nde, bahçelerde ayva toplayacak işçileri taşıyan kamyonetin yoldan çıkarak ağaca çarptıktan sonra alev alması sonucu 8 işçi ölmüş, 12 işçi de yaralanmıştı.
Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013, 21:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER