banner392

Trabzon da isyan…

Fenerbahçe’nin tartışmalı şampiyonluğuna tepki gösteren Trabzonspor taraftarı, dün gece saatlerce süren protesto gösterileri yaptı. Başbakan Erdoğan ve AKP’ye yönelen tepki ile yaşanan büyük olaylar, ne yazık ki Trabzon basınında ya yer almadı ya da eksik ve küçük kullanıldı.

Trabzon da isyan…
Maçların bitmesiyle taraftar grupları ve vatandaşlar Maraş Caddesi’nde toplandı. Başlangıçta Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’a tepki gösteren taraftar, daha sonra Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Özak ve AKP’ye yöneldi.  

‘’Satılmış Başbakan istemiyoruz’’, “Fenerli, Başbakan İstemiyoruz’’, ‘’Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek, Tayyip Trabzon’a nasıl gelecek’’, ‘’Trabzon burada Faruk Özak nerede’’ diye bağıran taraftar, AKP, Özak ve Aziz Yıldırım’a karşı ağır sloganlar attı.
 
Meydan kesiminde toplanan kalabalık, önce Kunduracılar Caddesi'ndeki AKP seçim bürosuna yöneldi. Burada bire süre protesto gösterisi yapan grup, polisin müdahalesi üzerine geri çekildi. Sonra Maraş Caddesi üzerinden AKP İl Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti.
 
PTT önünde polis barikatı kuruldu. Polis grubu dağıtmak için biber gazı sıktı. Grup ''PKK'lı değiliz Trabzonluyuz'' diye bağırarak karşılık verdi. Emniyet Müdürü Feridun Boz’un göstericilerle görüşmesi üzerine grup dağıldı.
 

SADECE GÜNEBAKIŞ
 
İlkhaber gazetesi iç sayfada ‘’Hüzünlü ve Tepkili’’ başlığıyla verdiği kısa haberde, taraftarın Aziz Yıldırım ve Futbol Federasyonu aleyhine slogan attığını yazdı.
 
Türksesi, Taka ve Kuzey Ekspres gazetesi olaylara hiç yer vermezken, Karadeniz gazetesi iç sayfada tek sütunluk ‘’Trabzon’da isyan var’’ başlığını taşıyan haberde, Erdoğan ve AKP’ye yönelik tepkilerden hiç söz etmedi, Aziz Yıldırım ve federasyona yönelik tepkilere yer verdi.
 
Trabzon’da yayımlanan gazetelerden sadece Günebakış Gazetesi, birinci sayfadan ‘’Öfke sokağa taştı’’ başlığıyla taraftarın, Başbakan Erdoğan ve AKP’ye yönelik tepki gösterdiği, AKP seçim bürolarını basmak istediği belirtildi.
 
İNTERNET MEDYASI VE YAYGIN MEDYA
 
Trabzon merkezli internet sitelerinin bazılarında da olaylardan hiç söz edilmedi.
 
Trabzon’da heyecanlı saatlerin yaşanmasına neden olan olayların gazete sütunlarına gerçek boyutlarıyla yansıtılmamasında, basın kuruluşlarının AKP’den aldığı seçim reklamlarının etkili olup olmadığı merak konusu oldu.
 
Yaygın medyada ise AKP’ye yakın basın yayın organları haberi hiç kullanmadı. Trabzonlular, kentlerinde olan olayları, hükümetin etkisinin az olduğu basın yayın organlarından öğrendi.

(Alıntı: www.viraturkiye.com)
Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2011, 10:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
pamukovalı
pamukovalı - 13 yıl Önce

oradakiler trabzonlu vatandaş o bölge vatandaşa jopu vururken biraz düşünsünler doğru mu yapıyoruz yanlışmı diye

gazzeli
gazzeli - 13 yıl Önce

ARKADAŞLAR BU AKP NİN YAPTIĞI HER İŞTE FİTNE, FESAT, NİFAK HALKA TAPEDEN BAKMAKAR MİLLETLE ALAY ETMELER CAHİL CAHİL İŞLER YARABBİ BU NE BÜYÜK FELAKET DÜŞÜNÜNKİ BİRDE BUNLAR ÜLKEYİ İDARE EDİYORLAR NEZAMAN UYANACAKSIN EY MİLLET.

SIRADAKİ HABER