banner392

Dolandırıcılara karşı Güvenlik güçleri ile muhtarlar toplantı yaptı

Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Bölük Komutanlığı Köylüyü dolandıran aldıkları malların parasını ödemeyenlere karşı birlikte hareket etme konusunda muhtarlarla toplantı yaptılar.

Dolandırıcılara karşı Güvenlik güçleri ile muhtarlar toplantı yaptı
Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya köy muhtarları, merkez muhtarları ve İlçe Tarım Müdürlüğünden yetkililer katıldılar.
 
Pamukova da her sene birçok çiftçi sattığı maların parasını alamıyor. 500 milyon dolayında Pamukova çiftçisi ve meyve üretecisinin alacaklı olduğu tahmin ediliyor. Birçok alacaklı ise alacaklarını karşılıksız güvene dayalı verdiği için art niyetli alıcılar iş bittikten sonra bir daha ilçeye gelmiyor. Ya da iflas ettiği söylentileri ile çiftçilerin alacakları ödenmeyebiliyor.
 
Pamukova da yıllardır devam eden bu sorunlara karşı Güvenlik gücleri (İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma) köy muhtarları ile birlikte çözüm geliştirmek için toplantı yaptılar.
 
İlçe Emniyet müdürü Yüksel Usta toplantı da muhtarlara birlikte neler yapabiliriz diye sordu. Muhtarlar ise sorunlarını dile getirdiler. Pamukova da Üretici Birlikleri ile çalışılması ve birliklerin çoğaltılması dile getirildi.
 
Bazı köy muhtarları ise Pamukova da bir kısım aracıların olduğunu, aracılara güvenerek mallarını verdiklerini söylediler.
 
İlçe Tarım Müdürlüğünden Sayit Köroğlu ise İlçe Tarım Müdürlüğününde desteklediği Üreticiler Birliği kurulduğunu anlattı.
Köroğlu:
 “Üretici Birlikleri desteklenmeli ve daha kurumsal çalışılmalı.”dedi
 
İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Usta ise Pamukova’dan mal alan dışarıdan gelen alıcıların kimlik bilgileri ile parmak izlerinin alınarak gerçek kişiler olup olmadıkları konusunda işin başında güvenlik açısından bilgilenmenin sağlanabileceğini söyledi.
 
Ancak Bazı köy muhtarları alıcılarla aralarında bir güven bağı olduğunu kimlik bilgisi gibi yöntemlere başvurulmanın alıcıyı caydırabiliceğini söylediler.
“Zaten birçok çiftçimiz daha önceden tüccardan borç para alıyor. Borç fidan alıyor. Bu insanlardan kimlik bilgisi istenmesi hoş olmayabilir.”dediler.
 
Toplantının bir ön görüşme ve konu üzerinde birlikte neler yapılabileceğinin konuşulmasıdır diyen Yüksel Usta:
“Amacımız çiftçimizin işlerine engel olmak değil. Ancak her sene ilçemizde parasını alamış, şikayet konusu olmuş olaylar var. Bu yüzden muhtarlarla ve vatandaşlarımızla birlikte hareket ederek tatsız olaylar olmadan nasıl önlem alabiliriz düşüncesi ile sizlerle toplantı yapmaya karar verdik” dedi.
 
Sohbet havasında geçen toplantıdan hiçbir kesin karar çıkmadı. Bir dahaki toplantı için bir düşünce alışverişi oldu.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2011, 02:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
gazzeli
gazzeli - 13 yıl Önce

BU TOPLANTILAR GÜZEL BİR ŞEY AMA ÖNCE ÜLKEYİ İDARE EDENLERE ÇOK BÜYÜY SORUMLULUK DÜŞÜYOR ONLAR EKONOMİYİ DÜZELTECEK TEDBİRLERİ ALMALARI GEREKİYOR ÇÜNKİ EKONOMİ DÜZELMEDEN HİÇBİR ŞEY DÜZELMEZ.ÜLKENİN ALINTERİNİ ÖZKAYNAKLARINI IRKÇI EMPARYELİZME PEŞKEŞ ÇEKERSEN EKONOMİ DÜZELMEZ.

SIRADAKİ HABER