banner392

İnce: “Sakaryalı Milletvekilleri mecliste yoklardı. Dişleme işlerinde varlardı” dedi.

Pamukova ya gelen CHP Milletvekili adayı gurup başkan vekili Muharrem ince’yi Pamukova İlçe başkanı ve partililer Pamukova girişinde araçlarla karşıladılar

Saat 13.30 suları Pamukova ilçesine Kalabalık bir konvoy eşliğinde gelen İnce kendilerini bekelyen Pamukovalılar aracını durdurup tokalaşıp selamlaştıktan sonra Pamukova’ya konvoy halinde girdi. Seçim otobüsü içinde parti binası önünde duran Muharrem İnce’ye partinin balkonundan konuşma yapması teklif edildi. Ancak İnce etrafını saranlar ve gösterilen ilgiden dolayı halka yukardan konuşmanın tepeden bakma anlamına geleceğini söyleyerek yerde konuşma yapmak istediğini söyledi.
 
Muharrem İnce’nin konuşması için kent meydanına mikrofon getirildi. Topalanan halka seslenen Muharrem İnce’yi dinleyenler zaman zaman büyük alkış ve coşku gösterdiler.
 
Pamukova’ya gelen CHP Gurup başkan vekili ve Yalova Milletvekili Muarrem İnce Kent meydanında kalabalık bir dinleyici topluluğuna karşı Sakarya Milletvekili adayı Engin Özkoç tanıttı. Özkoç daha sonra miktrofonu İnce’ye verdi.
İnce Özkoç’a teşekkür etti ve
“Engin beye milletvekili adayı demeyeceğim. Artık Engin bey Milletvekilidir. Yolda gelirkende söyledim. Dedim ki bak ben üçüncüye yemin edicem. Benim yüzbaşılık dönemim. Sen inşallah milletvekili olacaksın. Yemin töreni dedim herhalde ayın 17 sinde sen kendini ona göre programını yap dedim.” dedi
Pamukova da İnce’yi görmek için gelen kalabalıklar bu söz üzerine büyük alkış yaptılar.


 
 
İnce yarım saate yakın Pamukova’da yaptığı konuşmada AKP ye yüklendi.
 
İŞTE İNCENİN PAMUKOVA’DA Kİ KONUŞMASININ TAM METNİ.
 
Değerli Pamukovalılar!
9 yaşında bir çocuktum. Pamukova’ya babamla bir düğüne gelmiştim. Burda tahta tezgahlar’ın üstünde Babamla birlikte şu pazarın kenarında kavun yediğimizi hatırlıyorum. O gün hayatımın önemli işlerinden birisiydi, başka bir şehre gidiyorduk, başka bir kent’e yolculuk yapıyorduk. Merak ediyordum.
Bugün bütün şehirleri dolaşıyorum. Ama dokuz yıllık milletvekilliğim döneminde gördüğüm bir şey var. Bu millet artık kararını vermiş. Bu millet diyor ki:
“Ne yapın yapın bu ampülü söndürün.” Diyor. Buna kararını vermişler.
 
‘SAKRAYA M. VEKİLLERİ MECLİSTE YOKLARDI. ANCAK DİŞLEME İŞLERİNDE VARLARDI’
İki dönemdir, ilk dönemde 7 ikinci dönem de 6 milletvekili verdi Sakarya AKP ye,
Ben bunları meclis kürsüsünde görmedim bile. Ben Yalova gibi küçük bir vilayetten iki milletvekiliyle konuşurken, Sakarya milletvekilleri piyasalarda yoklardı.
 
ARSA DİŞLEME İŞLERİNDE VARLAR DI Onu iyi biliyorum. Arsa dişleme işlerinde varlardı başka yerde yoklardı.
 
‘CHP ATATÜRK’ÜN KARDUĞU PARTİDİR’.
Değerli hemşerilerim Cumhurieyet Halk Partisi sadece Cumhuriyet Halk Partiye üye olanların partisi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi hepimizin partisidir. Kuvayi Milliyenin Partisidir. Atatürk ün partisidir.
Ben sizlere şöyle seslenmek istiyorum. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun. İster Anavatan lı ister Doğru Yolcu olun, İster DSP li olun, Biz geçmişte Süyemman Demirel le rakip olduk. Erbakanla rakip olduk. Ecevit le rakip olduk. Mesut Yılmaz la rakip olduk. Tansu Çiller le rakip olduk. Ama biz seçim kazandık, ama onlar seçim kazandı.
 
‘AKP YE KİM MUHALİFSE DİZ ÇÖKTÜRÜLMEK İSTENİYOR’
Peki! bu ülkede hiç şöyle bir şey yapıldı mı?
İşadamıysan AKP ye karşı çıkarsan maliyeci kapında, Memursan sürülüyorsun. Gazeteciysen dvülüyorsun. Sabahın köründe evinden alınıyorsun. Teymenin telefonuna sahte bilgi yüklüyorsun. AKP ye kim muhalifse herkes diz çöktürülmek isteniyor. Herkes ten hesap sorulmak isteniyor.


 
Çiftçi perişan. Emekli perişan. Gençlerimiz işsiz. BİR TEK YANDAŞLARIN İŞİ DÜZGÜN.
Peki! geçmişte Adalep Partisi ile rakip olduğumuz dönemlerde, Adalet Partisi ile Cumhuriyet Halk partisi arasında böylesine bir sürgün, böylesine bir vurgun, böylesine bir sindirme hareketi oldu mu?
Bu ülkede rakip olduk bir birimize, ama birbirimizi ezmeye kalkmadık. Bir birimizi yok etmeye kalkmadık. Şu AKP nin yaptıklarına bir bakın.
Dışarıda general kalmadı.
Dışarda gazeteci kalmadı.
Dışarıda muhalefet kalmadı. Herkes Silivriye.
Herkes korkuyor bu ülkede. Herkes korkuyor. Sıradan bir vatandaş bile telefonunun dinlendiğinden şüphe ediyor. Böyle bir ülke olur mu?
 
‘BU RECEP TAYİP FAŞİZMİDİR’
İleri Demokrasıymiş. Sevsinler senin ileri demokrasini. Bu tam bir faşizm dir. Recep Tayip Erdoğan ın faşizmidir bu.
 
‘ÜLKENİN KURUMLARI YABANCILARIN ELİNE GEÇTİ’
2002 den önce bu ülkenin Telekomu vardı. Bu ülkenin Seka sı vardı. Bu ülkenin Tüpraş ı vardı. Petkim i vardı. Limanları vardı. Bu ülkenin 90 yılda kurduğu tütün fabrikalarını sattılar. Çimento fabrikaları gitti. Şeker Fabrikaları gitti. İltişim sistemleri gitti.
Türkiye de ki iletişim söktörünün gıda sektörünün, sigorta sektörünün, bankacalık sektörünün, Yüzde elliden fazlası yabancıların eline geçti.
 
12 Haziran bur kurtuluş tarihidir hepimiz için. 12 Haziranda geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun. Hepinizi bütün Pamukovalıları, Bütün Sakaryalıları altı okun altında birleşmeye davet ediyorum. Benim bir oyumdan ne olur demeyin sevgili dostlarım değerli hemşerilerim. Sizin bir oyunuzla çok şey olur.
 
UNUTMAYINIZ Kİ BİR ÇİVİ BİR NALI KURTARIR. BİR NAL BİR ATI KURTARIR. BİR AT BİR YİĞİDİ KURTARIR. BİR YİĞİT BİR MEMLEKETİ KURTARIR.
 
‘AKP CHP NİN KÖKLERİNİ İNCELİYOR’
Bakın Sayın Başbakan; Aylardır 60 yıl 70 yıl gerisine dönerek, Cumhuruyet Halk Partisinin köklerine İsmet Paşa ya onun üzerinden bugünkü seçim propagandasını yapmaya çalışıyor.
Ben size kısaca bir örenek anlatmak istiyorum. Diyor ki:
-Cumhuriyet Halk partisi diyor. Camilere kapattı. Diyor.
Be insafsız,
Be vizdansız.
Niye doğruları söylemiyorsun?
 
Bakın ben size doğrusun anlatayım:
Hitler orduları Yunanistan sınırına dayanmış. Hitler orduları Türkiye ye ya saldırdı ya saldıracak. Trakya insandan boşaltılmış. İnsan yok. Askerler var Trakya da. Hitler ordularından korku var. Camilerin içine saman dolduruyor İsmet paşa doğrudur. Ama samanların içinde silah var silah. Hitler saldıracak diye hazırlık yapıyor. Bunu niye söylemiyorsun insafsız adam. Vijdansız adam.
 
Diyor ki: Biz bunu söyleyince devamını getiriyor. Diyor ki Trakya’yı anladım diyor. Tamam diyor.
Trakya da camilerin içine saman doldurdular memleketi savanmak için diyor. Bu doğru diyor.
Peki diyor: Niğde de, Niye diyor Jandarma tek parti döneminde caminin etrafını sardı. Camiye girişi engelledi diyor.
Bakın bununda açıklaması var.
-İsmet paşa diyor ki: Hitler Türkiye ye saldırırsa, İstanbul u ele geçirirse, Topkapı Sarayı var. Topkapı Sarayında kutsal emanetler var. Peygamberin Sakalı Şerifi var. Hz. Alin nin kılıcı var. Paha biçilmez mücevherler var. Osmanlı dan kalan değerli eşyalar var. İsmet Paşa bunları bir trene dolduruyor. Türkiye işkal olursa, daha iç kesimlere Adana ya gönderiyor bunları, Adana dan Niğdeye gönderiyor. Niğdenin merkezindeki bir caminin içine o kutsal emanetleri koyuyor. Köşesine de dört tane Jandarma dikiyor. Bu caminin içine kimse girmeyecek diyor. Dorğu mu yapmış, yanlış mı yapmış?
 
Bu insafsızlar,
Bu vijdansızlar,
Bu tarih bilmezler,
Bu haddini bilmezler,
Şimdi bunu alıp diyor ki Cumhuriyet Halk Partisi tek parti döneminde camiye insanları sokmadı diyorlar.
Değerli hemşerilerim!
Böyle bir şey olur mu?
Bu ülke 1920 lerde nüfusunun 1.5 okuma yazma bilirken, 1 milyonu çalışabilirken, Anadolu ortasındaki bu köylü devletinden, modern bir Cumhuriyet çıkaran, Cumhuriyet Halk Partisi 12 Hazirandan sonra yeniden başımızı dik gezdirecek hiç merak etmeyin siz.


 
‘BUGÜN YEDİĞİMİZ SİMİDİN SUSAMINI ÇİN’DEN İTHAL EDİYORUZ’
Biz 2002 yılına kadar kendi kendine yeten 7 ülkeden birisiydik. Bugün o yediğimiz simitler varya bakın; Simitler hemen şurada: Artık simidimizin susamını bile Çin den ithal eder olduk. Yunanıstan dan pamuku alıyoruz artık.
Müslümanlar kurbanlıklarını Ankus la kesiyor artık. Uduguy dan, Paraguay dan gelen hayvanları kesiyorlar.
 
‘AKP’NİN SEÇİM SLOGANLARINA BAKIN’
Değerli arkadaşlarım!
Hedef 2023 artık. Her tarafa asmışlar.
Sen daha 1923 ruhunu anlayamamışsın. 2023 ruhu senin neyine.
İSTİKRAR SÜRSÜN. TÜRKİYE BÜYÜSÜN’müş. Sen dokuz yılda. Dört kez mali af çıkarmışsın. Demek ki istikrar yok.
Demek ki esnaf vergisini ödeyemiyor.
Ne diye mali af çıkarıyorsun?
 
‘SÖZ VERİYORUM BENZİN 1.5 TL OLACAK’
Değerli hemşerilerim!
Benzin 5 tl ye doğru yol almış. Almış başını gidiyor. Yolsuzlukta dünya 3.cüsüyüz. Ben partinin genel başkanının vekiliyim. Size Cumhuriyet Halk partisi sözüdür bu.12 Haziranda Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak. Mazot çiftçiye 1.5 tl olacak.
 
‘AKP DE KORKU BACAYI SARDI’
Değerli hemşerilerim!
Korku bacayı sardı. Artık telaş içindeler. Artık ne yapacaklarınI şaşırdılar. Bunlar 2002’de iktidara geldiklerinde halim selim kendi halinde çocuklardı. İmam Hatip Liselerinde okumuş, fakir fukara çocuklarıydı. Sizden biriydi bunlar sizden biriydiler. Sizin gibi yaşıyorlardı. Sizin gibi düşünüyorlardı. Ama artık sizden biri değil bunlar. Bunlar sizin gibi yaşamıyorlar artık.
Bunlar önce sakallarını kesti. Sonra pahalı jiplere bindiler. Sonra orman içinde kaçak villalarında haşemoları ile yüzüyorlar şimdi.
 
‘BUNLARIN KOLLARINA KATTIKLARI SAATLER SİZİN TRAKTÖRÜNÜZÜ SATIN ALIR’
Bunların kollarında taktıkları saat sizin traktörünüzü satın alır. Bunlar pahalı kravatlar takıyorlar artık. Tepeden tırnağa zenginleşti bunlar.
 
‘BİZ SİZDEN ALDIKLARI PARAYI GIRTLAKLARINA BASARAK GERİ ALACAĞIZ’
Biz diyoruz ki bu ülkedeki fakir fukara tespit edeceğiz. Resmi kayıtlara göre, 12 milyon 800 bin fakir var. Yoksul var. Bunlara diyoruz ayda 600 tl vereceğiz. Ailede özürlü varsa, genç çocuk varsa, yaşlı varsa bu miktarı artıracağız. 1200 tl kadar çıkaracağız.
Diyorlar ki bize Parayı nereden bulacaksınız?
Dokuz yıldır bu milletin parasını yediniz.
BASACAĞIZ GIRTLAĞINAZA GERİ ALACAĞIZ. (çok büyük alkış yapıyor bu söze)
 
Bu devlet fakire fukaraya zaten yardımcı oluyor. Zaten bir miktar yardımlar yapıyor. Eksiğimize baktım eksiğimiz 7 milyar lira Türkiye deki kamu harcamalarının sadece yüzde 1,7 si. Yani biz iktidar olduğumuzda devletin yüz liralık harcamasının 1,7 lirasını fakire fukaraya ayıramayacaksak, niye iktidar olduk ki biz. Biz niye iktidar olduk. Bunu yapacağız. Hep birlikte yapacağız.
 
‘BUNLARDAN HESAP SORALIM’
Sizlerden şunu istiyorum.
Değerli hemşerilerim.
Sevgili Pamukovalılar,
Bunlardan bir hesap soralım. Türkiye’de kurumlar arasındaki kavagayı bitirelim. TÜRKİYE DE SOYGUN DÜZENİNE DUR DİYELİM. YAĞMAYA TALANA DUR DİYELİM. KURUMLARI BARIŞTIRALIM. İNSANIMIZ KORKMASIN. KORMADAN KONUŞSUN TELEFONLARLA. DOYA DOYA KONUŞSUN. EYLENE EYLENE KONUŞSUN.
 
MUHARREM İNCE SÖZ VERDİ
Ve size son sözüm Şu olsun.
Eski Partini birakta gel.
Okunmuş mektuplarını yakda gel.
Türkiye ne halde bak da gel.
Ampulü patlatta gel.
Altı oku yakana tak ta gel.
 
Diyen İnce’ye büyük alkış yapıldı. Pamukova ya Geyve’den eski belediye başkanı Atilla Zeytinoğlu ile birlikte gelen Muharrem İnce Pamukova’dan Zeytinoğlu ile birlikte ayrıldılar.
 
MUHARREM İNCE’NİN KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ VİDEOYU TIKLAYIN LÜTFEN.
Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2011, 02:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER