banner392

İşçi Partisi ve Aydınlık gazetesine polis baskını

Sabah saatlerinde Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal'ın Beyoğlu'ndaki binasına baskın yapan polis, burada arama yapıyor.

İşçi Partisi ve Aydınlık gazetesine polis baskını
Bu sabah saatlerinde İşçi Partisi Genel Merkezi, İstanbul İl Başkanlığı, Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetelerine yapılan baskında şu ana kadar çoğu gazeteci 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler Zahide Ruhsar Şenoğlu, Özlem Konur Usta, Caner Taşpınar, Mehmet Bozkurt, Mehmet Perinçek, Turhan Özlü, Erkan Önsel, M. Bedri Gültekin, Bülent Baş, İlyas Gümrükçü.
 
Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi ve İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı önünde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, "Türkiye’de basın üzerindeki baskı artık çok başka bir boyuta ulaştı" dedi. Gök, "Başbakan ve Fiskobirlik yöneticilerinin konuşmaları, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Melih Gökçek ve Burhan Kuzu’nun yaptıkları konuşmaları yayınladıkları için böyle bir baskın yapıyorlar. Hatırlarsanız Başbakan 'yarın kanallarda, bazı konuşmalar yayınlanacak göreceksiniz' demişti ancak kendisiyle ilgili yapılan haberlere karşı hemen gözaltı uyguluyor. Aramada gözaltı kararı çıkan kişilerin neredeyse tamamı muhabir, bu diktatörlüğün artık çok büyük boyutlarda kendisini göstermesidir. Genel Başkanın oğlu olduğu için konuyla hiçbir alakası olmayan birinin bile evi tamamen hukuksuzca aranıyor. Bu demokrasi bitti demektir. Eğer bir haber yayınlayacaksan AKP’nin sansüründen geçecek denmesidir. AKP diktatörlüğünün ilan edilmesidir durum. Gazetecilerin Allah yardımcısı olsun, bu artık haber yapamayacaksınız demektir" diye konuştu.
 
Daha sonra konuşan İP Merkez Karar Kurulu Üyesi Osman Koruca, "Bu sabah Tayyip'in polisi birliğin kalesine girdi. Suriye ve İran’a operasyonun konuşulduğu bir dönemde bize yapılan bu baskın bizim bu konuda yaptığımız işlerle ilgilidir. Bu saldırılar ABD projesi çerçevesinde gerçekleştirilyor. Bunun başka bir açıklaması yoktur. Ancak bu saldırılara karşı dik duracağız ve AKP diktaörlüğüne karşı mücadeleye devam edeceğiz" dedi.
 
İşçi Partisi Genel Merkezi'nde arama
Aramanın sadece Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal'ı değil, İşçi Partisi Genel Merkezi'ni de kapsadığı öğrenildi.
 
Aramanın gerekçesi ilk aşamada, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasında Annan Planı ile ilgili konuşmalarla, AKP Milletvekili, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in borçlara af getiren yasayla ilgili konuşmalarının, sözkonusu kişilerin birbirlerine göndermesi” olarak açıklandı.
 
İşçi Partisi’nin Ankara Sıhhiye’de bulunan genel merkezine erken saatlerde gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü birimleri arama başlattı. Aramaların İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turan Özlü, İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek, Aydınlık Gazetesi çalışanları Mehmet Bozkurt, Caner Taşpınar, Ruhsar Şenoğlu, Özlem Konurusta’yı da kapsadığı öğrenildi.
 
Polisler, sabah 07:30'da başlayan aramanın sebebini halen söylemiş değil. Binada henüz Aydınlık gazetesinin ofisinde arama yapılıyor, Ulusal Kanal'da bir arama yok.
Ayrıca Aydınlık gazetesi İstihbarat Şefi Mehmet Bozkurt ve İstihbarat muhabiri Caner Taşpınar'ın evlerinde de arama yapıldığı öğrenildi. Polislerin gözaltı kararı olmadığı, yalnızca arama kararı olduğu belirtiliyor
 
(soL - İstanbul)
Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2011, 13:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER