banner392

Somali’ye yardım için sergi açtılar

Pamukova da İlköğretim Okulu öğrencileri Televizyonda gördükleri Somali haberlerinden etkinlendiler. Somali deki çocuklara yardım edebilmek için çevrelerinden topladıkları takılarla sergi açıp yoldan geçenlerden yardım topladılar.

Somali’ye yardım için sergi açtılar
Erkek öğrenciler kitap sergisi açarken. Kızlar okuldaki arkadaşları ile konuştuktan sonra kolye, küpe, boncuk vb takıları topladıları takı sergisi açtılar. Devlet Hastanesi yolu üzerinde yoldan geçen büyüklerinden Somaliye yardım için para istediler.
Küçüklerin bu duyarlı davranışını gören yoldan geçenler onlara yardım ettiler. Bazıları ise takıları almadan yardım verdi.
 
Yoldan geçen büyükler küçüklerin bu davranışından etkilendiklerini söylediler.
Öğrenciler topadıkları paraları Pamukova Kaymakamlığına teslim edeceklerini söylediler.
“Televizonda Somali li çocukları gördük onların durumları bizi üzdü ve bizde Somali li çocuklara nasıl yardım edebiliriz dedik ve arkadaşlarımızla yaptığımız konuşma sonunda boncuk ve benzeri takıları toplayıp onları satarak topladığımız paraları Somaliye göndermeye karar verdik” dediler.
 
Küçüklerin bu duyarlı davaranışı çevredekiler tarafından takdirle karşılandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2011, 01:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
KİM ?
KİM ? - 10 yıl Önce

senay kim

HAKTAN GELİŞKEN   BERAT  ÇETİN
HAKTAN GELİŞKEN BERAT ÇETİN - 13 yıl Önce

SENAYA KATILIYORUZ

senay dereli
senay dereli - 13 yıl Önce

aptallar tabikide direk sömaliya gidecek tabi

mustafa
mustafa - 13 yıl Önce

o çocuklar topladıkları paraları kaymakamlığa götürüp teslim ettiler. somalili çocuklara ulaşacak diye. (kendileri götürüp somalili çocuklara vermeyeceklerine göre), ama esra sema gibiler sadece böyle olaylara gülerler çünkü onların içi fesat.

esra sema
esra sema - 13 yıl Önce

iyide sanki topladıkları paralar direk somaliye gitcek gülem bari

cihat sökmez
cihat sökmez - 13 yıl Önce

Minnacık yürekler minnacık yağmur damlalarına benzerler.Her minik yürek attıkça taşlaşmış nice kalpleri un ufak edecektir.Ya söze ne hacet bizim çarpan minik yüreklerimiz var yaa nerde çare arayan bir çaresiz varsa yüreciğiyle beraber onların yanındadır.Bu yavruların kalbi suberraklığındaki bu beyaz kardelenlerin gayretleri göz ardı edilmemeli.Biz büyükler bu çocukların yardım edebilme sevinçlerine farklı gözle bakmalı onları canı gönülden tebrik etmeliyiz.iyi ki varsınız be çocuklar.

Bin eğriye bir doğru
Bin eğriye bir doğru - 13 yıl Önce

Büyük yürekli küçüklerin, küçük yürekli büyüklere büyük dersi...

SIRADAKİ HABER