banner392

Mehmet Erdoğan: Devletin Üniter yapısından rahatsız olan hainler var.

Sakarya MHP il başkanı Mehmet Erdoğan Pamukova ilçe teşkilatı ile yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan: “Devletin üniter yapısından rahatsız olan hainlerin bir kısmı secdeye varan hainler, bir kısmı da ayrı devlet kurmak isteyen hainler. Bu hainler işbirliği içindeler” dedi.

Mehmet Erdoğan: Devletin Üniter yapısından rahatsız olan hainler var.
İl başkanı Mehmet Erdoğan, 12 Eylül Referandumundan sonra ilk kez geldiği Pamukova da MHP ilçe başkanı, yöneticileri ve MHP Belediye Meclis üyeleri ile yaptığı toplantıda 12 Eylül Referandum sonrasındaki ortaya çıkan durumu değerlendirdi.
 
12 Eylül 2010 günü Anayasa Oylaması sonucu halkın yüzde 42 sinin Hayır yüzde 58 ininde Evet oyu verdiğini söyleyen Erdoğan:
“Milletimizin vermiş olduğu karara saygı göstermekten başka yapacak bir şey yoktur. Ama bu tercihin bir neticesi olacaksa bu ülkenin karanlığa gidişine hizmet eden bir değişiklik olmuştur. Bu değişiklik öncesi vatandaşların özgür iradeleri ile oy kullanmaları etkilenmiştir” diyen Mehmet Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
“ Birincisi, vatandaşın evet oyu kullanması yönünde baskı yapılmıştır. İkincisi tarikatlar cemaatler bir sürü faktörde devreye girerek, bireylerin kendi özgür düşüncelerini etkileyen durum ortaya çıkmıştır. Öyle bir psikolojik ortam oluşturulmuştur ki televizyonlarda hayır demenin demokrasiye karşı gelmekle eş değer olacağı söylenmiştir.
Netice olarak yüzde 58 evet çıkmıştır.
 
“BU MEMLEKET DE HAİNLER VAR”
Evet diyen bu yüzde 58 yapı içinde şuurlu ve kararlı bir şekilde Türkiye’nin geleceği ile alakalı bu devletin üniter yapısından, bu devletin laik yapısından, bu devletin dilinden, bu devletin bayrağından rahatsız olan hainler var. Bu hainlerin bir kısmı alnı secdeye varan hainler, bir kısmı da ayrı devlet kurmak isteyen hainler; Bu Cumhuriyetle problemi olan iki kesim var. 1923’te kurulan Cumhuriyetle alakalı problemi olan iki kesimden bir tanesi bölücüler, bir tanesi de rejimle alakalı, Cumhuriyet in yanlış kurulduğu ile alakalı bu Cumhuriyetle problemi olan kesim var. Bu devletin kuruluş felsefesine karşı olan tipler var.
Bunlar ideolojik, kararlı ve birlikte hareket eden bir kitle. Bu kitle iş birliği içinde; Nasıl AKP ile PKK işbirliği içindeyse, ortak hedefleri Türkiye Cumhuriyeti Devletinin mevcut anayasal yapısını değiştirip üniter yapısını değiştirmek istiyorlarsa, Öteki de laik yapısını değiştirmek istiyor. Hiç fark etmiyor. Bu devletin Milletle, ret olması ile alakalı problemi olan bu bölgede bir sistem var. Ulusal sermaye, bunun devlet organizasyonu Amerika, AB, İsrail in: Bu bölgede bir projeleri var. Bu bölgede demokrasisini geliştirmeye çalışan tek ülke Türkiye var. Milli kimliği oluşturma noktasında büyük aşama kaydetmiş. Bütün vatandaşlarının kardeşcesine yaşadığı, artık üzerinde kimsenin tartışmaması gerektiği Türk Milleti denen bir Millet Devlet var. Bu Millet Devlet yapısı bu projeye uymuyor. Bu projenin hayata geçmesi için bu kadar güçlü devlet yapısı işlerine gelmiyor.
 
“Bir Millet Devletin olması bu güçlerin işlerine gelmiyor”
Ortak amaçta birleşenler var. 1- Uluslararası güçler, 2-Hainler, 3- Bu devletin rejimi ile problemi olan insanlar hepsi ortak işbirliği içindeler.
Bu yapı tekrar önümüzdeki dönemde iktidara gelme ile alakalı bir niyet ve yapılanma içinde, maalesef bu yüzde 58 lik evet oyu psikolojik olarak ülkede böyle kanaatin olgunlaşmasına vesile oldu. Bu ideolojik olanlar, bu olayları verirken bilinçli olarak verdiler; Ama bir daha AKP nin iktidar olması halinde ne olacağını herhalde aklı ve öngörüsü olan bilir. Bir Milletinin tarihini bilen, bundan tecrübe çıkartan özellikle MHP li mensupların bunu görmesi lazım, AKP iktidara geldikten sonra bu ülkenin üniter yapısı ile alakalı neler yapabileceğini bilmesi lazım.
 
“Bu üniter yapıyı değiştirme ile ilgili her yolu deneyeceklerdir”.
Ceddimizin kurduğu bu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yapısının değiştirilmesi ile ilgili
Milli kimlik tartışılacak, bayrağımız tartışılacak, dilimiz tartışılacak. Artık  farklı etnik kökenlerden ibaret insanların yaşadığı kara parçası olarak nitelendirebileceğimiz bir yapı oluşturulacak. Bir vatan bir milletin vatanı olmaktan çıkıp, değişik insanların yaşadığı bir toprak parçası olacak.
Ülkücü hareketin varlık nedeni Türk Devletin ve Milletini ilelebet yaşatmak. Onun da bölgesinde güçlü Türk ve İslam dünyasının lideri olma gibi bir misyonu varsa bu hareketin burada ilk karşı çıkması gereken hareket de ülkücü harekettir. Nitekim öyle olmuştur.
12 Eylül akşamı evet çıktıktan sonra Milliyetçi Hareket Partisi nasıl engellenir? bunun projesinin çalışması yapılmıştır. Bu melanet ve provokasyon devem edecektir.
Çünkü bunların önünde tek engel MHP’dir” dedi.
Pamukova ya 12 Eylül Referandum sonrası genel değerlendirmeler için geldiklerini söyleyen İl Başkanı Mehmet Erdoğan Bütün ilçeleri tek tek gezdiklerini söyledi.
 
Pamukovahaber.com muhabirinin: “Bu gezileriniz genel seçim çalışmalarımı?” sorusuna karşı
“Evet öyle de denebilir. 12 Eylül referandum sonrası ilçeleri tek tek gezip onların görüş ve düşüncelerini alıyoruz” dedi.
Toplantıdan sonra il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Pamukova dan ayrıldılar.
Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2010, 22:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
karayel
karayel - 13 yıl Önce

safiyane kardeş o gördüğün meclistekiler zoru sever çileyi sever alışıklar yani senin anlıcan...

mehmetçik
mehmetçik - 13 yıl Önce

siz de çok safsınız ha,sizi amerika istemez,israil istemez pkk hiç istemez.kankaları akp niye istesin.adamların planlarına habire çomak sokuyonuz.peki sizi türk milleti ister mi.işte buna cevap bulmak çok zor.çünkü benim milletim başına örülen çoraplardan bihaber,kendi dünyasında.yani uykudan uyandırılması gerekiyor.valla bence bu iş çok zor,yani işiniz biraz allaha kalmış gözüküyor.yoksa bu halkı allah deyip, türban deyip,kömür deyip,makarna deyip yine kandırırlar tek engel gördükleri sizi meclis dışında bırakıp bu güzel vatanın içine ederler.yani emellerine ulaşırlar.işiniz çok zor çoooook...

SIRADAKİ HABER