banner392

Kılıçdaroğlu geldi

Yurt Gezileri kapsamında Sakarya ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İşadamlarına, Esnaflara ve vatandaşlara hitap etti. Akşam yemeğini muhtarlarla yedikten sonra Çökekler köyüne gitti.

Kılıçdaroğlu geldi
Kemal Kılıçdaroğlu saat 13.30 da Sakarya ya geldi. Gişelerde Sakaryalı partililer ve vatandaşlar karşıladılar. Yol kenarında kedisini karşılayanları selamlayan Kemal Kılıçtaroğlu Sakarya İş Adamları Derneğine gitti. SATSO da konuşma yaptı.

Enerji konusunu gündeme getiren Kılıçdaroğlu, dünyada en pahalı enerjiyi 13,5 centle Türk sanayisinin kullandığını kaydetti. Bu fiyatla Türk sanayisinin rekabet etmesinin mümkün olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, Rusya'nın yapacağı nükleer santralin de enerjiyi ucuzlatmayacağını savundu. Kılıçdaroğlu "Nükleer santralde batıda kilovat saati 4- 4,5 senttir. Biz de yine maliyet 13,5 cent. Siz nasıl batıyla rekabet edeceksiniz? Bize 20 milyar dolara nükleer santral yapan Rusya kendi ülkesinde benzer tesisi kaça yapıyor? Nerdeyse yarı yarıya. Yazık günah değil mi bu ülkeye? Biz bunları tartıştık mı hayır. Sudan şeyleri tartıştık. Ülkenin geleceği bunlar, bunları tartışalım." diye konuştu
 
ESNAFLAR ODASINDA KONUŞTU
Kılıçdaroğlu, Sakarya Esnaf ve Sanatkar Odası Birlikleri'nde konuştu. Esnafa Sosyal Güvenlik Destek Primini kaldırma sözü veren Kılıçdaroğlu, Mecliste görüşmeleri süren torba yasa hakkında da değerlendirmelerde bulundu. 2002'den bu yana 4 ekonomik af çıkarıldığını, iyi çalışan bir ekonomide af çıkarılmaya gerek duyulmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, kamu alacaklarını yeniden yapılandıran düzenlemenin, 12 maddeden oluştuğunu ancak yasanın 216 maddeye çıkarıltığını söyleyerek, "Bu ne demektir, affı çıkarmayacağım demektir. Biz başından beri söyledik. Getirsinler affı hemen geçirelim meclisten" diye konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU'NA VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Kılıçdaroğlu, daha sonra Adapazarı Çark Caddesi'nde vatandaşlarla ve esnafla selamlaştı. Yoğun ilgiden dolayı yürümekte güçlük çeken Kılıçdaroğlu'na sevgi gösterilerinde bulunuldu. Vatandaşlar sık sık, "Devrimci Kemal, Başbakan Kemal" sloganları attılar. Bazı vatandaşlar ise balkonlardan Kılıçdaroğlu'na karanfiller attı. Polisin Kılıçdaroğlu'nun etrafında çember oluşturma çabası vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Çark Caddesi boyunca vatandaşların sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, programda olmamasına karşın caddenin sonunda bulunan otobüsün üzerinden halka hitap etti. Vatandaşlara, "Tek umudum var, o da sizlersiniz. Destek verin güç verin, bu ülkede tek çocuk yatağa aç girmesin. Kuzeyden güneye, Doğudan Batıya herkesin özgürce yaşadığı ülkeyi kuralım" diye seslendi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerinin Türkiye'nin rantına değil, dertlerine talip olduklarını belirterek, "Bu memlekette bir de temiz bir adamı deneyin, düzgün bir adamı deneyin" dedi.
Çark Caddesi’nde halka hitap ettikten sonra kentte incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin CHP Ankara İl Başkanı’nın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine, “Arkadaşlar istifa edebilirler, görevlerinden ayrılmış olabilirler, yerlerine yeni arkadaşlar gelir” dedi. Kılıçdaroğlu, atamanın CHP MYK tarafından yapılacağını söyledi.


"ALLAH AŞKINA BİZE NEDEN OY VERMİYORSUNUZ"
Kılıçdaroğlu, torba yasa ile sendikacılığa bir darbe daha vurulacağını, bu yüzden sendikaların kendilerine destek vermesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Adapazarı’nda biz az oy alıyoruz. Niye az oy alıyoruz, Allah aşkına bize niye oy vermiyorsunuz? Oturacağız, düşüneceğiz. Kusura bakmayın sitem ediyorum. Ben sizin haklarınızı savunuyorsam bana güveneceksiniz, sonuna kadar güvenin, sonuna kadar bilin ki bu kardeşiniz sizin yanınızda
 
“BİR DE TEMİZ BİR ADAMI DENEYİN”
Kılıçdaroğlu, Demiryol-İş Sendikası ziyaretini ardından akşam yemeğinde Sakaryalı muhtarlar ile buluştu. Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem burada yaptığı konuşmada muhtarların sorunlarını anlatarak, taleplerini Kılıçdaroğlu’na iletti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ilk kez bir muhtarın ağzından tüm sorunlarını kapsamlı olarak dinlediğini belirtirken, muhtarların demokrasiyi en iyi yaşatanlar olduğunu söyledi.

Muhtarların sorunlarını çözme sözü veren Kılıçdaroğlu, “Sizin derdiniz, bizim derdimiz, hiç merak etmeyin” dedi. Kılıçdaroğlu, kendilerinin Türkiye’nin rantına değil, dertlerine talip olduklarını vurgulayarak, “Bu memlekette bir de temiz bir adamı deneyin, düzgün bir adamı deneyin” dedi. Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdem’in konuşmasının sonunda “Sakarya” şiirini okuduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ben de izin verirse onun çağdaşı, aynı dönemde güzel şiirler yazmış Nazım Hikmet’ten iki dize okumak istiyorum” diyerek, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” dizelerini okudu. Eskiden Nazım Hikmet’i savunanların Necip Fazıl’a karşı olduklarını, Necip Fazıl’ı savunanların ise Nazım Hikmet’e karşı olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi geldiğimiz yere bakın, ne kadar güzel bir şey. O da bizim bir parçamız o da bizim bir parçamız. İkisi ile de övünüyoruz, ikisi ile de gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2011, 12:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER