banner392

Pamukova lı CHP’liler Kılıçdaroğlunla ARYA da yemek yediler

Dün Sakarya ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu akşam yemeğinde Muhtarlar ve partililerle buluştu. Yemekten sonra muhtarların sorunlarını dinledi.

Pamukova lı CHP’liler Kılıçdaroğlunla ARYA da yemek yediler
Pamukova CHP İlçe başkanı Ali Teke ve yönetim kurulu üyeleri yemekte Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinlediler. Saat 18.00 başlaması gereken yemeğe yarım saat gecikmeli gelen Kılıçdaroğlu öncesinde Pamukova lı CHP lilerin bulundukları masayı CHP İl Başkanı Cem Hatunoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hurşit Güneş ziyaret ettiler. Pamukovalılarla bir süre konuşan Hurşit Güneş Melek Gürevin le de el sıkışıp bir süre konuştu. Melek Gürevin Milletvekili aday adayı olmak için ilçe yönetim kurulundan istifa etmişti.
 
MUHTARLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ.
CHP nin muhtarlarla yaptığı toplantıya Pamukovalı muhtarlar da katıldılar. Muhtarlar Derneğinin daveti üzerine toplantıya katılan Pamukovalı ve Sakarya lı muhtarlar sorunlarını dile getiren Sakarya Muhtarlar Derneği başkanı Erdal Erdemi ve “Sizin Derdiniz bizim derdimizdir”  diyen Kılıçdaroğlu’nu dikkatle dinlediler.
 
Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem kürsüye gelerek elinde iki klasörü Kemal Kılıçdaroğlunu sundu. Konuşmasında Erdem şunları söyledi.
 
“Sayın Genel başkanım sizlere iki tane dosya sunmak istiyorum. Birinci dosyamızda Sakarya’mızın sorunları var ikincisinde ise muhtarların sorunları var.
Sakarya’mızın sorunları Şeker fabrikasının sorunu, Karasu’ya liman yapılması, Sakarya’nın turizm yatırımlarına ihtiyacı olduğu, Sakarya ya ikinci bir üniversitenin kurulması, Çevre dostu yatırımların yapılması, Sık sık deprem mağduru olan ilimizin teşvik kapsamına alınması gerekliliği, Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için destek, Süt ve süt üreticiliğinin geliştirilmesi için destek gerekmektedir” dedi.
 
Muhtarların sorunları ile ilgili de daha çok idari anlamda yasal eksikliklerin muhtarları rahatsız etini söyleyen Erdem:
“Adrese dayalı sayım yapıldıktan sonra, hala kendi bölgesinde oturan vatandaşlarımızı bizler göremiyoruz. Askerlik yoklamalarında askerlik çağına gelmiş gençlerimizle birlikte bizimde şubelere gitmemiz gerekiyor. Binlerce nüfusu olan mahallelerimizde her askerlik çağı gelmiş gençle askerlik şubesine gitmemiz mümkün olmuyor bununla ilgili yasal değişikler bekliyoruz. İlimizde özelleştirilen elektrik hizmetleri sıkıntı yaratıyor. Her gün elektrik borcunu ödemedi diye muhtarlıklara gelen onlarca tebligat oluyor. Muhtarların sorunlarına sizlerden çözüm bekliyoruz” dedi.
 
KILICDAROĞLU: “SİZİN DERDİNİZ BİZİM DERDİMİZDİR” DEDİ
 
Muhtarların sorunlarını çözme sözü veren Kılıçdaroğlu, “Sizin derdiniz, bizim derdimiz, hiç merak etmeyin” dedi. Kılıçdaroğlu, kendilerinin Türkiye’nin rantına değil, dertlerine talip olduklarını vurgulayarak, “Bu memlekette bir de temiz bir adamı deneyin, düzgün bir adamı deneyin” dedi. Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdem’in konuşmasının sonunda “Sakarya” şiirini okuduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ben de izin verirse onun çağdaşı, aynı dönemde güzel şiirler yazmış Nazım Hikmet’ten iki dize okumak istiyorum” diyerek, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” dizelerini okudu. Eskiden Nazım Hikmet’i savunanların Necip Fazıl’a karşı olduklarını, Necip Fazıl’ı savunanların ise Nazım Hikmet’e karşı olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi geldiğimiz yere bakın, ne kadar güzel bir şey. O da bizim bir parçamız o da bizim bir parçamız. İkisi ile de övünüyoruz, ikisi ile de gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2011, 13:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER