banner392

İşte kasete kurban giden MHP li 2 vekilden biri Metin Çobanoğlu

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı ile adaylıktan çekilen Metin Çobanoğlu Pamukova da 2009 tarihinde Genel kongrede divan başkanılığı yapmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise “Özel hayatın gizliliğini ihlali” gerekçesiyle soruşturma başlattı.
 
MHP'de 'kaset skandalıyla' ilgili iki genel başkan yardımcısı görevinden ayrıldı, adaylıktan çekildiler.

MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu, Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı üzerine, genel başkan yardımcılığı ve milletvekili adaylığından istifa etti. Seçime kısa bir süre kala MHP, önceki gün akşam saatlerinde internet ortamında yayınlanan bir kasetle zor duruma düştü. Her iki MHP’li yöneticinin kadınlarla sohbet ettiği ve cinsel içerikli konuşmalar yaptığı görüntülerin sonunda, “Düşmanlar halimize gülüyor. Yazıklar olsun bize başka çıkar yol bırakmayanlara. Derhal istifa etmediğiniz takdirde bundan sonra olacak gelişmelerin tüm sorumluluğu size aittir” deniyordu.

Bazı internet sitelerine iki genel başkan yardımcılarının görüntüsünün düşmesinin ardından gözler dün Bolu’da seçim gezilerin sürdüren Devlet Bahçeli’ye çevrildi. Bahçeli’ye teşkilatlardan gelen tepkiler iletilirken, MHP lideri Gölyaka’ya geçerken bu konudaki kararını verdi. Bahçeli, iki genel başkan yardımcılarının istifa etmesini ve milletvekili adaylığından çekilmesini istedi. Bahçeli’nin talimatı iletilen Çobanoğlu ile Yıldırım da bu doğrultuda hareket ettiler.
 
Çobanoğlu ve Yıldırım MHP Lideri’nin uzun yıllardır en yakınında olan iki isimdi. Ancak özel hayata büyük önem verdiği bilinen Bahçeli, kendisine çok yakın bu iki isme de ayrıcalık yapmadı. Bahçeli, daha önce de hakkında yolsuzluk suçlaması olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın istifasını istemiş ve ‘Aklanıp gelmesini’ söylemişti.

İkinci sıradakiler
MHP’nin hukukçu kökenli Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal’ın, dün Bahçeli’ye bilgi verdiği öğrenildi. Bal’ın, istifa durumunda ikinci sıra adayların yasal olarak ilk sıraya yerleşeceklerini bildirdiği belirtildi. YSK’nın 14 Mart 2011 tarih, 201 sayılı Siyasi Partilerin aday listelerini vermelerinde uyulması zorunlu kararı uyarınca, 24 Nisan 2011 tarihine kadar olan istifalardan sonra yeni aday gösterebilecekleri, ancak bu tarihten sonraki istifaların listelerin tamamlanması yönünden dikkate alınmayacağı belirtiliyor.
 
SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu’na ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili olarak, “Özel hayatın gizliliğini ihlal” gerekçesiyle soruşturma başlattı. Yıldırım ve Çobanoğlu’nun avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, söz konusu görüntülerin elde edilmesi ve yayınlanmasıyla ilgili sorumluların cezalandırılmasını talep etti. Avukatlar ayrıca, görüntülerin yayınlanmasının engellenmesi isteminde de bulundu. Suç duyurusu üzerine harekete geçen Başsavcılık, konuya ilişkin soruşturma başlattı. Bilişim Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Odabaşı tarafından yürütülecek soruşturma, “özel hayatın gizliliğini ihlal” iddiası kapsamında gerçekleştirilecek.

Not: Paylaşım sitesindeki konuşmaları sitemize özel hayatı igilendiren konuşmalar kapsamına girdiği için sitemiz ilkelerine uygun olmadığından eklemedik.



 
Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2011, 01:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
EDİTOR
EDİTOR - 13 yıl Önce

AÇIKLAMA
Sayın mehmet rumuzlu yorumcumuz (aslında sitemizde defalardır duyuru yaptık. Takma at ve belirsiz mail yazan yorumcularımızın yorumlarına izin vermeyeceğimizi duyurduğumuz halde sizin yorumunuza izin verdik. Unutmayın ki sitemizde IP leriniz tarafımızdan kayıt altına alınmaktadır. Amacımız yorumcuya engel değil. Yorum yapacakların açık kimlikle yazmalarının doğru olacağını site olarak ilke edenmiş bulunmaktayız)
Bizim Baykal keseti ile yaptığımız haber de Azerbaycan paylaşım sitesine atfen yazmamızda haberin nasıl önceden tezgahlandığını anlatmaya, göstermeye çalışmıştık.
1-Her zaman olduğu gibi, adını yazmak istemediğimiz bir internet haber sitesine o günlerde gece yarısı yerleştirilen Baykal ile ilgili kasetin kısa süre sonra Kanada da bir paylaşım sitesine taşınmasını, onun peşinden de İspanya paylaşım sitesine, Hindistan paylaşım sitesine, daha sonra Çin paylayım sitesine eklendiğini
Daha sonra ise oralarda bu kasetin haber yapılması için birileri tarafından o devletlerin basın araçlarına servis edildiğini, daha sonra da tüm dünya da hedefteki kişilerin itibirsızlaştırılma projeleri ile halkın gözü önünde küçük düşülerek koltuklarından indirildiklerini anlatmaya çalışmıştık.
Ayrıca kaset te çeşitli resim karelerinin bir araya getirilerek film oluşturulduğunu da anlatmaya çalışmıştık.
Çünkü film teknolojisinde 1 saniye de 24 resim karesini film yapma programına eklediğiniz zaman arka arkaya gelen resimlerin göz yanılması ile bir olayı istedğiniz gibi insanlara yutturabilirsiniz.
Ancak o filmi bir programla resim karelerine dönüştürüp durgun şekilde resimleri incelediğinizde başka ortamlarda çekilmiş resimlerden film yapıldığını görebilirsiniz. O günkü Baykal kasetininde bu şekilde oluşturuldu ortaya çıkmıştır. Tüm dünya ya servis edilen haberler ise akıllarda başka şekilde kalmıştır.
Bu günkü olayda ise MHP nin iki genel başkan yardımcısının videosu diye Baykal benzeri servisinde ise zaten tüm basın organları gerekli videoyu göstermiştir.
Bizim ise pamkukova ye gelen ve kültür salonunda konuşma yapan M. Çobanoğlu nun o günkü konuşmasını yayınlamamız daki anlayışımız da ise. (Görüntülerde açıkça görülmektedir) Kongrede konuşma yapan Çobanoğlunun hangi konuları gündeme getirdiği, halka neyi anlatmaya çalıştığı. Asıl üzerinde durduğu konuların neler olduğu, başlarına böyle bir olayın gelişinde acaba bunların etkisi olup olmadığı sorusudur. Asıl vermek istedğimiz de budur. Gazetecilik, ne, nedere, niçin, neden, nasıl gibi sorulara da yanıt aramalı ve okuyucuyu düşündürmelidir. Yıllardır bu formata dikkat ettiğimiz gibi eksik hatalarımızda olmuştur. Olmaktadır. Eksiklerimiz ise zamanında düzeltilmeye çalışılmaktadır.
Saygılarımızla
Editör

mehmet
mehmet - 13 yıl Önce

sayın editör baykal kasete gittiği zaman; hemen mahkeme kararıyla görüntülerin tamamına yakını kaldırıldı.. ancak ben sizin sitenizden verdiğiniz linkle azerbaycandaki bi siteden görüntüleri izledim.. şimdi mecburen mi doğru yolu bulabildiniz??

SIRADAKİ HABER