banner392

Genç Parti'nin oyları kime

Genç Parti’ye 2007 seçiminde oy veren 55 bin seçmen, 12 Haziran’daki seçimin sonucunu da etkileyecek. Genç Parti seçmenlerinin yönleneceği parti, bir milletvekilliği fazla kazanma şansını elde edecek.

Genç Parti'nin oyları kime
2007’de251 bin oy alan AKP’nin ardından 55 bin oy alarak ikinci parti olan Genç Parti’ye oy veren seçmenler, özellikle Sakarya da iki milletvekili kazanmayı hedefleyen CHP ve MHP’nin hedef kitlesi haline geldi.
 
AKP’YE ZOR
 
Genç Parti’ye geçen seçimde oy verenlerin büyük bir bölümün Genel Başkan Cem Uzan’a haksızlık yapıldığı düşüncesinde olduğu için iktidar partisine öfke duyduğu ve bu nedenle oyların AKP’ye yönelmesi olasılığı zayıf görülüyor ve diğer partilerin daha şanslı olduğu belirtiliyor.
 
SÜRPRİZ OLABİLİR
 
Genç Parti seçmenlerinin herhangi bir partiye topluca yönelmesi durumunda milletvekili dağılımına ilişkin tüm tahminler alt üst olabilir. AKP’ye yönelmesi durumunda 6-1, MHP’ye ya da CHP’ye yönelmesi durumunda 4-2-1, dengeli dağılım halinde ise 5-1-1 olabileceği ifade ediliyor.

Bizim Sakarya Gazetesi
Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2011, 22:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ersin ER
Ersin ER - 13 yıl Önce

Bu millet bu kadar haksızlığa ragmen hala akp derse özellikle pamukovada oy çıkmaması lazım.Akp YÖNETİCİLERİ % 60-70 akp diyor bence kendilerini kaf dağında görmesinler yinede bu halk bazı gerçekleri göremiyorsa ben ne diyeyim..
Sandıktan 3 akp
3 Mhp
1 Chp MİLLETVEKİLİ çıkar.

selahattin çırak
selahattin çırak - 13 yıl Önce

ÜLKENİN SİYASAL YAPISINI BİLEMEM AMA SAKARYA BİZİM KÖY
HERŞEYİ BELLİ MİLLİYETCİLİĞİN CUBBELİLERİN BOL OLDUĞU YER
SALYANGOZ SATILMAZ
YALOVAYA BAKARAK DERS ALIN DERİM

SIRADAKİ HABER