banner392

Geyve çöp atacak yer mi arıyor?

Bir aydan beri Geyve Belediye başkanı ve beraberindeki heyetin pamukova ya gelip bio-gaz tesislerinde yaptığı inceleme yazılıp çiziliyor. Pamukovalılar ise habere gülüp geçiyor. “Geyve çöp atacak yer mi arıyor” diyorlar.

Geyve çöp atacak yer mi arıyor?
Pamukova da kurulacağı söylenen bio-gaz tesislerine bel bağlayan Geyveliler tesis kurulursa çöplerini Pamukova’ya gönderecekler. Ancak uzun yıllardır söylenen pamukova da sanayi siteleri bölgesinde kurulması planlanan çöp-atik tesisleri ni Geyve daha yakından izliyor. Tessislere gelip inceleme yaptıklarını Pamukovalılar olarak yerel gazete ve Geyve internet sitesinden okuyoruz.
HABER AYNEN ŞÖYLE
Başkan Kaya, biyogaz tesislerinde incelemelerde bulundu. Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, beraberinde Başkan Vekili Enver Uysal ve AKP İlçe Başkanı Muhittin Irmak ile beraber, Pamukova İlçesinde yapımı devam eden BİYOGAZ Tesisinde incelemelerde bulundu.
Başkan Kaya incelemesi ile ilgili olarak şunları söyledi; “ Pamukova İlçemizde yapımı devam eden Biyogaz Tesisi 2011 yılı Mart ayında hizmete girecektir. Özelliği gereği Ülkemizin ilk ve tek tesisidir.
Pamukova, Geyve, Taraklı, Alifuatpaşa, Osmaneli ve İznik’in çöpleri bu tesiste toplanacak ve işlenecektir. İşleme sonunda; elektrik, gaz ve gübre elde edilecektir. Elde edilen enerji soğuk hava deposunda kullanılacaktır. İnşaatta devlet teşvik kredisi kullanılmaktadır.” (Geyvehaber.com)

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2010, 23:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
misafir
misafir - 13 yıl Önce

Pek cok Sehirin semt pazarında Pamukova ve Geyve 'de yetiştirilen tarımsal ürünlerin özel müşterisi vardır.Çöp tesisinden cıkacak gübrenin tarımda kullanılacagı bilgisi ,yoremizde yetişen tarımsal urunlere ragbeti azaltacaktır.O gübre bir muddet sonra topragı tamamen tarım yapılamaz hale getirir.Hepimiz aynı gemideyiz. Bildigim kadarı ile musluklardan yeraltından cıkan suları kullanılıyor.Boyle sacmalık olmaz .

Mehmet Nuri
Mehmet Nuri - 13 yıl Önce

işte buna görüş farkı derler.Başbakanımız diyor ya bizim yaptıklarımıza sizin hayalleriniz bile ulaşamaz. Bu tesis Türkiye'de bir ilktir.Ama bunu anlayacak kapasite bazı arkadaşlarda yok sanırım. Ülkemizi ilgilendiren bir meseledir çöp meselesi. Yıllarca Pamukova çöplerini Geyve karaçay kenarına bıraktı. mesele nereye yada kime bırakıldığı değil, bu tesis Avrupa standartlarında güzelim memleketimizi pislikte kurtaracak tesis. Ama dediğim gibi bu iktidarın yaptıklarına bazılarının hayalleri bile yetmiyor..... Saygılarımla...

Yüksel BAŞ
Yüksel BAŞ - 13 yıl Önce

Haberlerde bir sıkıntımı var acaba..Bir ilçenin hatta sizin bile bizim içimizden gittiği gerçeği unutulmaz ise Kardeş beledi,ye Başkanının ziyareti zorununuzamı gitti acasba..Geyve halkı zaten çöp olayını destekliyor.Şaban Dişli Beyfendi,de bu işe en uygun yerin Pamukova olduğu kanaatına vardılar.Murat beyde Şasban Beyden gelen direktifler doğrultusunda tesisi için çalışmaları yerinde görmek üzere ziyeret etmişlerdir.
Ama biz oradada çöpümüzü ayrı bir yere koyarız..Sizinkilerle birleştirmeyiz..merak etmeyiniz..

SIRADAKİ HABER