banner392

Üç yıllık haber yeni veriliyor.

Geyve internet sitesinde ve Alifutpaşalılar tarafından çıkarılan “Pamukova” adlı gazete de üç yıl önceki önceki haber yeni yayınlandı. Öküzyatağında kesim yapılmıyor. Üç yıl önce Öküzyatağında Eskiyayla köylüleri tarafından ağaç bakımı ve seyreltme çalışması yapılmıştı.

Üç yıllık haber yeni veriliyor.
Mesurye ve Eskiyayla köylüleri arasında Orman envalleri kesiminde zaman zaman sürtüşmelere dahi konu alan sınır anlaşmazlığı varken, Geyvehaber.com internet sitesi ve yine bayramdan bayrama çıkarılan “Pamukova” adlı Alifuatpaşalıların çıkardığı gazete de
“Öküz yatağı yaylasında kesim çalışmalarına devam ediliyor.” Haberi Eskiyayla Köylüleri Kalkındırma Kooperatifi yöneticilerini şaşkına çevirdi. Halbuki o haberde 3 yıl önce Öküz yatağı yaylasında yapılan sadece piknik alanındaki bir kısım ağaçların temizlenmesi olmuştu. Üç yıl önceki haberi internet sitesinde ve gazetede yayınlanması Esikayayla köylülereni şakına çevirdi. Haberi gören köylüler Öküzyatağına gidip baktılar ki orda kesim falan yok. Kesim kuş mezarlığı ve konca kayasında Mesuryelilerin yaptığı kesimdi. Eskiyayla köylüleri haberin gerçek olmadağını görünce sevindiler.
GEYVEHABER İN HABERİ ŞÖYLE
Öküzyatağı yaylasında kesim çalışmaları devam ediyor
Geyve Orman İşletme Müdürlüğü Koruma sahası içinde bulunan, Eskiyayla Köyü Öküz Yatağı Yaylasında kesim ve üretim çalışmaları son aşamasına geldi.
Mesruriye Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından tahsis yoluyla dikili satış ile alınan alanda kesim ve üretim çalışmaları son aşamasında.

Geyve Orman İşletme Müdürü Selçuk Kurtbal ve Pamukova İşletme Şefi Savaş Pehlivan üretimin devam ettiği sahada incelemelerde bulundular.

Kurtbal kısa açıklamasında: “ Üretimin devam ettiği sahada 4 bin m3 emval damgalandı. Tahsis yoluyla alınan ve üretimin yüklenici Koop tarafından yapıldığı emvallerin satışını da aynı koop yapmaktadır. Yani pazarı koop kendisi buluyor.” (Geyvehaber.com ve pamukova gazetesi)
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2010, 23:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mert
mert - 13 yıl Önce

tamam öküzyatağına pikniğe gittik ama oturacak yer bulamadık heryer kesik ağaç çayır çayırlıktan çıkmış bu kesim orman içindeyse ormanın içinde kessinler sürükleyip çayırın ortasına getirip bölmesinler

SIRADAKİ HABER