banner392

CHP ve İyi Parti Anlaştı. Sakarya’da oylar İyi Partiye

CHP ve İyi Parti arasında devam eden ittifak görüşmelerinden anlaşma çıktı. İstanbul, Ankara, İzmir CHP yi bırakıldı. Adana, Mersin, Antalya, Denizli, Samsun ve Ordu illerinde hangi partinin adayının destekleneceği de netleşti. İYİ Parti, CHP'nin elindeki belediyelerde aday çıkarmayacak.

CHP ve İyi Parti Anlaştı. Sakarya’da oylar İyi Partiye

CHP DESTEKLEYECEĞİ İLLER ARASINDA SAKARYA DA VAR.

Denizli, Kocaeli, Samsun, Ordu, Trabzon, Gaziantep, Sakarya, Konya, Kayseri, Kahramanmaraş ve Erzurum illeri İYİ Parti'ye bırakıldı. CHP bu illerde İYİ Parti adaylarını destekleyecek.

CHP ye yakın internet Gerçek Gündem de yayınlanan ilk bilgilere göre CHP İYİ parti arasında gerçekleşen Yerel Seçimde birlikte hareket ekte söylentileri anlaşma ile bitti.

CHP ve İYİ Parti arasında devam eden ittifak görüşmelerinden anlaşma çıktı. Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Hatay, Denizli, Samsun ve Ordu illerinde hangi partinin adayının destekleneceği de netleştiCHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydınarasında gerçekleşen ittifak görüşmesinden anlaşma çıktı. CHP ve İYİ Parti'nin hangi illerde yarışacağı belli oldu.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Hatay, Denizli, Samsun ve Ordu illerinde hangi partinin adayının destekleneceği de netleşti. İYİ Parti, CHP'nin elindeki belediyelerde aday çıkarmayacak. Manisa ve Balıkesir de ise adaylar liderler zirvesine bırakıldı.

İŞTE İL İL İYİ PARTİ VE CHP'NİN BİRBİRLERİNE DESTEK VERECEĞİ YERLER:

3 BÜYÜK İLDE CHP'NİN ADAYLARI DESTEKLENECEK

İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir'de CHP'yi destekleyecek.

ADANA VE ANTALYA'DA CHP

Adana ve Antalya'da da İYİ Parti, CHP'nin adaylarını destekleyecek.

HATAY

Hatay'da CHP'nin adayı mevcut başkan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş desteklenecek.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de CHP'nin adayı mevcut başkan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen desteklenecek.

AYDIN

Aydın'da CHP'nin adayı mevcut başkan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu desteklenecek.

MERSİN

CHP ve İYİ Parti Mersin'de yerel seçimlere kendi adaylarıyla girecek.

İYİ PARTİ'YE BIRAKILAN İLLER

Denizli, Kocaeli, Samsun, Ordu, Trabzon, Gaziantep, Sakarya, Konya, Kayseri, Kahramanmaraş ve Erzurum illeri İYİ Parti'ye bırakıldı. CHP bu illerde İYİ Parti adaylarını destekleyecek.

BALIKESİR'DE CHP ADAYINI GERİ ÇEKİYOR

CHP Balıkesir'de açıkladağı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın'ı geri çekiyor. Balıkesir'de, İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok desteklenecek.

MANİSA

Öte yandan Manisa'da hangi partinin adayının destekleneceği ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşmeden sonra netleşeceği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2018, 22:49

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER