banner392

Foto Yakup için Mevlid-i Şerif okundu.

Pamukova’nın sevilen simalarından olan Foto Yakup Lakaplı Merhum Yakup Budak’ın ölümünün 1. Yılına atfen Mevlid okutuldu.

Foto Yakup için Mevlid-i Şerif okundu.

Mermuhun ailesi tarafından Elperek Mahlalesi Mevlana Camisinde okutulan Mevlide camı imamı dahil birçok imam ve Pamukova Müftüsü de dualar okuyarak eşlik etti.

Pazar günü akşam (bugün) akşam namazı ile yatsı namazı arasında okunan mevlid ten sonra katınlarlara pide ve ayran ikramı yapıldı.

Yakup Budak biryıl önce kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmişti. Pamukova’nın sevilen esnaflarından da olan Yakup Budak Pamukova tarihinde uzun yıllar fotoğraf çekimi yanında Pamukova’nın da arşivi gibiydi. Mesleği boyunca çektiği görüntüleri iyi arşiv yapmış, Pamukova’nın kütüphanesi gibiydi. Geçmiş anıları yeniden çektirmek istenlere arşivlik yapardı. Yazma işleri ilede yakından ilgili olan Foto’nun daha açılmamış önemli bilgi notları bulunduğu biliniyor. Sağlığında Pamukova tarihi ile ilgili köylerin kimlikleri ve gelenek görenekleri soy ve sülaleleri ile ilgili derin araştırmaları da bulunuyordu. Ancak onları kitap yapmaya zamanı olmadı.

Adına Foto diye sokakta olan Yakup Budak’ı birinci Ölüm yıldönümünde bir kera daha anarken. Mekanı cennet olsun. Yakınlarınında yaptıkları mevlüd sevaplarının Kabul olmasına Cenab-ı Allahtan diliyoruz.

Pamukovahaber.

Mehmet Yavuz

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2018, 22:33

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER