banner392

Belediye başkanı halka aşure dağıttı

Pamukova Belediye başkanı Cevat Keser Cuma namazından sonra açık alanda Pamukovalılara aşure dağıttı. Belediye başkanının aşuresini yemek için vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.

Belediye başkanı halka aşure dağıttı
Cuma namazından sonra belediye karşısındaki boş alanda belediye çalışanları tarafından dağıtılan aşurenin tadına bakan başkan Keser:
“Çok güzel olmuş herkese afiyet olsun. Allah kabul etsin” dedi.
Başkanın aşuresinden yiyen Pamukovalılar ise Cevat Keser e teşekkür ettiler.
 
AŞURE GUNU VE ANLAMI NEDİR?
Muharrem ayının 10. günü aşure günüdür. Aşure günü sadece müslümanların değil, hiristiyan ve Yahudilerinde önemsedikleri kutsal bir gündür. Allahü teâlâ, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hazret-i Adem’in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh’un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus’un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim’in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub’un, oğlu Hazret-i Yusuf’a kavuşması, Hazret-i Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb’ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa’nın Kızıl denizi geçmesi, Hazret-i İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması, Aşure günü olduğu rivayet edilmektedir.
Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2010, 22:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER