banner392

İdare Mahkemesi Dördüncü Defada yıkım kararı verdi

Pamukova da eski Belediye başkan H. Ferudun Turan döneminde Meclis kararı ile Maliye alanı karşısındaki (eski askerlik şubesi yanındaki) G24D24D3A pafta 4225’nolu parsel üzerine yapılan binaya dördüncü defada yıkım kararı verdi.

İdare Mahkemesi Dördüncü Defada yıkım kararı verdi
Sakarya 2. İdare mahkemesi tarafından onaylanan 2009/912 Esas 2010/898 sayılı karar gereği yapılan binanın eski haline getirilmesi onayı çıktı. Davacı N.D nin Sakarya İdare mahkemesine açtığı dava sonucunda yerin eski haline getirilmesi ve davanın iptali şeklinde oy birliği ile verildi. 30 gün içinde Danıştay’a temiz yolu açık olmak üzere 25/10/2010 tarihinde oy birliği ile kararda davacının kararı iptal çıktı.
ŞİMDİ NE OLACAK? 
Davacı bu kararı 30 gün içinde temiz ederse karar Danıştay dan gelene kadar beklenecek. Belediye başkanı Cevat Keser kararı doğruladı. Ancak başkan şu anda davacı N.D nin yıkım kararına karşı temiz hakkı olduğunu söyledi.
Temiz den sonra Danıştay ın vereceği karar doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi. “Mahkeme kararlarına uymamak suçtur” dedi.
OLAYLAR NASIL GELİŞTİ.
Belediye karşısındaki maliye ye ait olan (eski askerlik şubesinin) yıkılmasından sonra boşaltılan bina enkazı temizlendi ve Anfi-Tiyatro diye bir tören alanı yapıldı. Bunun üzerine Mal Müdürlüğü 4225 nolu parsele bina inşa edilmesine eylemine karşı (Belediye meclis kararını) idare mahkemesine götürdü. İdare mahkemesi yere inşaat yapılamayacağı kararı verdi. Başka bir meclis kararı daha alındı, yine idare mahkemesi iptal etti. Üçüncü kez yine aynı meclis kararı alındı idare mahkemesi yine iptal etti. Yerin eski haline getirilmesi kararı çıktı.
2009 Mart yerel seçimlerinden sonra değişen belediye meclis üyeleri yerle ilgili mahkeme kararını dikkate aldılar. Yer sahibine yerin tapusu ve konusu ile ilgili resmi yazı gönderdiler. Yer sahibi N.D bunun üzerine belediyenin idari yazısını Sakarya 2. İdare Mahkemesine götürdü.
Sakarya 2. İdare Mahkemesi bu defa da davanın iptaline karar verdi. Yeni yerin eski haline getirilmesi kararı çıktı. 25/10/2010 tarihinde mahkemenin oy birliği ile verdiği bu karardan sonra söz konusu yerin eski haline getirilmesi gerekiyor. Dört kat inşaat yapılmış olan yerin yıkılıp yeşil alan haline getirilmesi gerekiyor.
Şimdi belediye Danıştay’a yapılan itirazı bekliyor. Danıştay’ın vereceği karardan sonra yerin yıkılıp yıkılamayacağı kesinleşecek.
Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2011, 04:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

BU KONUDA KARAR ALAN BELEDİYEYİ KUTLARIM
YAPILAN YANLIŞ YAPANIN YANINDA KAR KALMAMALI
ŞİMDİ ADAM BOĞAZ MANZARALI GECEKONDUYO HAZİNE
MALI ÜZERİNE YAPMİŞ 2B YE GÖRE ÖDÜLLENDİRİLECEK
YASALARA UYANLAR ENAYİMİ ?

SIRADAKİ HABER