banner392

PÖY-DER yetim ve öksüz çocuklar için eğitime destek kursu açtı

PÖY-DER öksüz ve yetim çocukların daha iyi yetişmesi için öğrencilere kurs açtı. Kursa SAÜ Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri ders vermek için geliyorlar.

PÖY-DER yetim ve öksüz çocuklar için eğitime destek kursu açtı
Dernek binasında açılan kursta 100 kadar öğrencinin daha iyi yetişmesi için destek eğitimi veriliyor.
 
PÖY_DER koordinatörü Nuran Genç:
Derneklerinde yaklaşık 450 kadar kimsesiz ve yetim çocuğun kayıtlı olduğunu söyledi.
Genç:
“Bu güne kadar derneğimizde çocuklarımızı giyindirdik, doyurduk ama eğitim alanında bir şey yapamadık. Bir Çin atasözü vardır. “Balık yemeyi değil balık tutmayı öğretin” der. Biz de balık yemeyi öğrettik, balık tutmayı öğretemedik” dedi.
Dernek faaliyetlerine başladığı günden beri amaçlarının eğitim vermek olduğunu da söyleyen Nuran Genç:
“Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümü öğrencisi Ümran Çanakçı ile tanıştıktan sonra onlardan cesaret aldım ve fikrimi söyledim bana yardımcı oldular. Pamukova da dernek binasında öğrencilerimize böylece ilk kursu açmış olduk. Bir iki gündür yapılan çalışmayı gördükten sonra bende ümitlendim. Şimdi bu projeyi geliştirip, Lise düzeyindeki çocuklarımıza destek kursu açmak istiyorum” dedi.
 
Ümran Çanakçı ise daha önce iki yıl vekil öğretmenlik yaptığını söyledi. Okudukları bölümün de Sosyal Hizmetler alanı olduğunu söyleyen Çanakçı:
“Pamukova da  PÖY-DER’ in açmış olduğu öksüz ve yetimlere destek kursu vermekten çok mutluyum. Onlar yetim oldukları için sevgiye ihtiyaçları var, ilgiye ihtiyaçları var, bizde onlara gerekli ilgi ve şefkati gösteriyoruz. Benimle birlikte 14 arkadaşım da kursa geliyor. Müfredata uygun şekilde çocuklarımıza destek eğitimi veriyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2010, 22:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet aşkın
mehmet aşkın - 13 yıl Önce

Nuran Abla dualarımız sizinle. Allah yardımcınız olsun.

SIRADAKİ HABER