banner392

Cevat Keser. Avukatımız kamu zararı peşinde

Pamukova belediyesi avukatlarından olan Koray Kalay bugün bazı internet sitelerinde çok para alıyor iddiası ile haber oldu. Bu habere karşı başkan Cevat Keser basın açıklaması yaptı.

Cevat Keser. Avukatımız kamu zararı peşinde

Keser: “2009 Mart ayında seçilerek iş başına geldiğimiz günden sonra, belediye hesaplarının incelenmesi için İç İşleri Bakanlığından müfettiş geldi. Müfettiş eski belediye başkanının icraatlarını tek tek inceledi 5000 bin sayfa ve 36 klasör suç dosayı buldu ve bunları mahkemeye verdi. Sakarya Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Bunlardan biride “Sahte Mucit” adlı gazetelere konu olmuş davadır. Bu dava da belediyeye alınmış Kubilay Barlas adındaki gencin duran sudan elektrik üreteceğim vaadi ile kamuyu zarara uğrattığı yine mahkeme tarafından karara bağlanmış ve tanık olan günün belediye başkanı H.Ferudun Turan da sanık olarak yargılanmaya devam etmektedir. Burada kamu zararı 650 milyardır. Yine geldiğimiz günde halkımıza açıklamıştık. Belediyeyi 7 trilyon borçlu olarak aldığımızı açıkladık.

Birçok karşılama giderleri çok miktarda İç İşleri Bakanlığı Müfettişinin tespit ettiği 36 klasör 5000 sayfa iddia ile açılan davalar farklı oturumlarla devam etmektedir. Bu davaların takibi için belediye olarak Avukat Koray Kalay’la anlaşma imzaladık. İşinin uzmanı olan ve Belediyemize hem hukuk, hem de idari olarak danışmanlık yapan Avukat Koray Kalay aynı zamanda işletme mezunu olduğu için iki işimizi de yapmaktadır. Avukata kamu zararı diye gösterilen aylık 3 bin 318 tl ödeme brüt maaştır. Net olarak 2500 tl almaktadır. Daha önceden kamuyu zarara uğratmışlar bu zararı tahsil etmek ve mahkemelerden geri almak için uğraşan Avukat Koray Kalay çok sayıda davayı kazanmış ve devam eden davaları da yakından takip etmektedir. Takdir edileceği gibi şimdiye kadar belediyenin kazandığı davalarda onun çabası vardır. Sadece sudan elektrik üreteceğiz diye belediyeyi zarara sokanlar 650 milyar gibi bir kamu zararı bırakmışlardır.” dedi.

-BİRİLERİ AVUKATI TEŞHİR EDİP DAVALARDAN VAZGEÇİRMEK PEŞİNDE-

Cevat Keser: “Birileri devam eden davaların seyrini değiştirmek için belediye avukatımız Koray Kalay’ı hedef seçmesi normaldir. Daha çok sayıda dava var. Halkın parasını kim çar-çur etmişse biz onun takipçisiyiz. Seçilmiş herkes yargı önünde hesap vermelidir” dedi.

-AVUKATIMIZ BELEDİYE AVUKATIDIR-

Avukat Koray Kalay belediyenin sözleşmeli avukatı ve idari danışmanıdır. Sayıştay tarafından yapılan inceleme ve gönderilen raporda ise bir eksik evrak söz konusudur. Bunu da bu kadar büyütmeye gerek yoktur. Çünkü Sayıştay’ın yazısı bize de geldi. Yazıda eksik olan Koray Kalay’ın işletme diploması istendi bizde o eksiği tamamlayıp gönderdik. Şimdi ise problem kalmadı. Ancak bu eksiklik bazılarına konu oldu. Ben isterdim ki, belediye’yi zarara uğratanlar belgeleri ile duyursunlar ve haber yapsınlar. Ama bunu yapmak yerine halkın parasını tahsil etmeye çalışan 12 yıllık Hukukçu kimliği ve birikimi ile kamu zarlarını takip eden binlerce dosyayı ayrıştıran avukatı teşhir etmeye çalışıyorlar. Halkın tercihi ile gelmiş bizleri yıpratmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bize sormadan yazıp çiziyorlar. Ama halkımız her şeyi görüyor ve biliyor. Merak etmesinler belediye zor günleri geride bıraktı. Borçlar yavaş yavaş aşılıyor. Her ay personel maaşlarımızı zamanında ödeyebiliyoruz. Hizmetlerimiz devam ediyor ve edecek.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2011, 04:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
şahin kartal
şahin kartal - 13 yıl Önce

biz.senin evveliyatını çok iyi biliriz sakaryanın en zenginleri arasına nasıl girdiğinide ama bilesin bunlar bu dünyada çıkacak senden

hadi hadi hadi
hadi hadi hadi - 13 yıl Önce

mehmet hoca gazeteciysen yayınla...

burada diğer haber sitesinde yapılan haberde hiçbir zaman avukat hedef gösterilmemiştir. siz şuan öyle bir haber yaparak resmen avukatı öne koyup kendinizi geri çekiyorsunuz. avuktın ismi zaten belgelerde karalanmış durumda. ama siz kendinizi aklamak ve olayı başka yere çekmek için türlü türlü oyunlar yapıyorsunuz.

aynı nada her 2 işie bakıyor ise 700+700 =1400 tl maaş nereden çıkıyor bu 2500 tl maaş.

hem aynı nada 2 avukat olamaz. birilerini hedef vererek kendini saklama cekat keser birazda yaptıklarını kabullen.

SIRADAKİ HABER