banner392

Sakaryalı gazeteciler Orman Parkta buluştular.

24 Temmuz Basan Bayramı günü Sakarya da görsel ve yazılı basın mensupları Adapazarı Orman Parkta Buluştular. Toplantıya yılların duayen gazetecileri yanında mesleğe yeni başlayan tüm gazeteciler katıldılar.

Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce’nin daveti ile bir araya gelen gazeteciler akşam yemeğinde birlikte yediler.

Sakarya’nın duayen gazetecileri Zeki Aydıntepe, Cevdet Güngör gibi tecrübeli isimler yanında SGC Başkanı Sezai Matur, emekli gazeteciler de gecede katıldılar.

Saat 20.00 de başlayan geceye katılan Ekrem Yüce tüm gazetecileri masalarından ziyaret ederek, her gazeteci ile tek tek sohbet etti. Yuvarlak masada yok yoktu. Yemekten sonra 24 Temmuz Basın Günü ile ilgili konuşmalar yapıldı. Gazeteciliğin sorunları, gazeteciliği de etkileyen ekonomik krizin mesleği etkilediği anlatıldı.

SGC Başkanı Sezai Matur, “zor günlerden geçiyoruz.”dedi. Yazılı basının kağıt zamları gibi olumsuzluklardan etkilendiğini anlattı. Yinede gazetecilerin tüm zorluklara karşı savaş verdiklerini söyledi. 24 Temmuz Basın gününü kutladı.

Zeki Aydıntepe de gazeteciği etkileyen olumsuzluklara parmak bastı. “Tüm olumsuzluklara karşı durabilen gazeteci kardeşlerimin gözlerinden öpüyor ve günlerini kutluyorum” dedi.

Kürsüye gelen Başkan Ekrem Yüce, gazetecilerin günlerini kutladı. Gazetecilik mesleğinin öneminden bahsetti. Birlik içinde olacaklarını söyledi. (Not: Yüce’nin konuşmasının tamamı ekteki videoda)

Konuşmasının bir bölümünü ise geldikleri günden beri yaptıkları çalışmaları Cinevizyon eşliğinde anlattı.

Konuşmalardan sonra ilçelerden de gelen gazeteciler yemekte de yaptıkları haber çekimlerini ve haber yapmak için çıkardıkları kameralarını toplayıp evlerine gittiler.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2019, 01:49

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER